Bästa flismaskinen, vilken är bäst i test just nu?

Att bestämma sig för att du vill ha en flismaskin är en sak, men att välja vilken flismaskin som är rätt för dig är en helt annan sak. Det finns många faktorer att ta hänsyn till när man köper en flismaskin och det kan vara svårt att sålla bland all information för att hitta den perfekta maskinen för dina behov.

För att hjälpa dig har vi sammanställt en detaljerad lista över de mest populära flismaskinerna på marknaden. Vi går igenom de viktigaste egenskaperna hos varje maskin och ger dig våra tankar om vad som gör varje maskin speciell.

Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara expert på flismaskiner och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Bäst i test bland flismaskiner.
Bäst i test bland flismaskiner

Werkraft Flismaskin 13hk 

Om du letar efter en kraftfull och lättanvänd flismaskiner är flismaskinen med 4-taktsmotor på 9,7 kW ett utmärkt alternativ. Den är utrustad med en dragkrok för enkel transport bakom ett fordon, och de högpresterande knivarna kan enkelt skära igenom grenar som är upp till 100 mm tjocka.

Werkraft Flismaskin 13hk
Werkraft Flismaskin 13hk

Den här flismaskinen har också en stor behållare som kan rymma upp till 20 kg grenar, vilket gör den idealisk för större projekt. Oavsett om du rensar din trädgård eller tar dig an ett professionellt landskapsarbete kommer den här flismaskinen att göra ett lätt arbete.

Motorn driver blad av härdat stål för att säkerställa att du får ett jämnt och väl flisat material för din trädgård – eller enklare bortskaffande. Dessutom är den lätt att manövrera och har en mer upprätt design för enklare förvaring. Som ett resultat är denna flismaskin ett hållbart, kraftfullt och lättanvänt verktyg som är perfekt för både gör-det-självare och proffs.

Fördelar

Werkraft flismaskin 13hp är ett bra val för dig som är på marknaden för en ny flismaskin. Den har många funktioner som gör den till ett bra val för både proffs och hobbyister. För det första innebär dess stora kapacitet att den kan hantera virke upp till 100 mm i storlek.

Detta gör den till ett bra val för dem som regelbundet måste hantera stora mängder virke. För det andra är Werkrafts flismaskin lätt att flytta runt. Detta är viktigt för dem som behöver kunna flytta sin flismaskin från en arbetsplats till en annan.

Slutligen är Werkrafts flismaskin mycket prisvärd. Den har ett konkurrenskraftigt pris jämfört med andra modeller på marknaden och erbjuder många funktioner för priset. Därför är det ett bra val för dem som letar efter en ny flismaskin.

Nackdelar

Werkraft flismaskin 13hp är en mångsidig och kraftfull maskin som snabbt kan skapa mull av löv och kvistar. Det finns dock vissa nackdelar med att använda den här typen av flismaskin.

För det första kan monteringsanvisningarna vara något komplicerade, och det är viktigt att följa dem noggrant för att undvika att maskinen skadas.

För det andra kan stora mängder löv göra att maskinen fastnar, och det kan vara nödvändigt att rensa bort löven innan man fortsätter.

På det hela taget är Werkraft flismaskin 13hp ett bra val för dem som behöver mulla en stor mängd löv, men det är viktigt att vara medveten om de potentiella nackdelarna innan man gör ett köp.

Hecht Flismaskin 176 cc

Hecht Flismaskin 176 cc
Hecht Flismaskin 176 cc

Hecht flismaskin 176 cc är en bensindriven flismaskin som är perfekt för alla trädgårdsmästare och husägare. Loncin 4-taktsmotorn ger gott om kraft för att skära igenom grenar som är upp till 50 mm tjocka, och de högpresterande knivarna gör ett snabbt arbete med även de tuffaste grenarna. 

Hecht flismaskin är en kraftfull och effektiv maskin som kan hantera grenar, löv och annat material med en diameter på upp till 50 mm. 4-taktsmotorn ger en effekt på 4,1 kW vid 3600 varv per minut, vilket gör kort arbete med alla flisbehov du kan ha.

Oavsett om du ska beskära träd eller hantera lätt kommersiell användning är Hecht flismaskin mer än väl lämpad för uppgiften. Med sin praktiska storlek och lättanvända design är denna flismaskin ett utmärkt tillägg till varje trädgårdsmästares verktygslåda.

Fördelar

Hecht flismaskin 176 cc är det perfekta verktyget för alla trädgårdsmästare. Den har en uppsamlingslåda för enkel hantering och är perfekt för trädgårdsarbete. Dessutom levereras den med en 2-årig garanti.

Det här verktyget är en viktig del av varje trädgårdsmästares arsenal, och det kommer garanterat att göra dina trädgårdsarbeten mycket enklare. Med sin uppsamlingslåda är Hecht-flismaskin 176 cc lätt att hantera och perfekt för trädgårdsarbete. Dessutom gör den 2-åriga garantin den till en bra investering för alla trädgårdsmästare.

Nackdelar

Klarar inte diametrar större än 50 mm. Detta innebär att om du har större grenar som behöver tas bort måste du använda ett annat verktyg. Även om detta kanske inte är en stor sak för vissa personer, är det värt att överväga om du har många stora grenar som måste tas bort regelbundet.

Werkraft Flismaskin 420 cc

Werkraft Flismaskin 420 cc
Werkraft Flismaskin 420 cc

Werkrafts flismaskin 420 cc är ett utmärkt val för privata skogsägare som vill ha en ekonomisk och tekniskt väl utformad flismaskin.

Denna flismaskin har en stor öppning som smalnar av mot det hydrauliskt drivna inmatningsbandet, vilket gör att den kan ta tag i grenar så små som 6 mm (1/4 tum) i diameter och föra dem genom flismaskinen.

Med en fliskapacitet på 15 cm (6 tum) kan den här flismaskinen hantera en stor mängd grenar, vilket gör den till ett bra val för dem som behöver rensa mycket buskage.

Dessutom är Werkraft-flismaskinen utformad för att vara hållbar, vilket gör den till en bra investering för dem som behöver en flismaskin som kommer att hålla i många år.

Fördelar

Werkraft flismaskin 420 cc har många fördelar som gör den till ett utmärkt val för dem som har stora flisbehov. För det första gör stålkonstruktionen den mycket hållbar.

För det andra innebär den stora kapaciteten att den kan hantera mycket material på en gång. För det tredje säkerställer den kraftfulla motorn att den snabbt och enkelt kan flisa igenom även de tuffaste grenarna.

Slutligen garanterar den medföljande garantin att du kommer att kunna få många års användning av den här maskinen. Sammantaget är Werkraft flismaskin 420 cc ett utmärkt val för dem som behöver en hållbar och kraftfull flismaskinsningslösning.

Nackdelar

Werkraft flismaskin 420 cc är en bra maskin för dem som behöver göra mycket flisning. Den är dock inte lämplig för trädgården och eller mindre behov. Maskinen är för stor och otymplig för dessa uppgifter.

Dessutom är hastigheten med vilken den flisar för snabb för mindre projekt. Som ett resultat av detta är Werkraft flismaskin 420 cc inte det bästa valet för dem med mindre behov.

Stiga Bio Silent 2500

Stiga Bio Silent 2500
Stiga Bio Silent 2500

Stiga Bio Silent 2500 är en kraftfull flismaskin (eller snarare kompostkvarn) som kan hjälpa dig att skapa näringsrik mull till din trädgård.

Med hjälp av en 8-tandad vals förvandlar Bio Silent 2500 trädgårdsavfall till mull snabbt och enkelt. Den resulterande mulmen är rik på näringsämnen och hjälper till att skydda dina rabatter under vintern.

Dessutom är Bio Silent 2500 mycket tyst, vilket gör den perfekt för användning i bostadsområden. Med sin imponerande prestanda och enkla användning är Bio Silent 2500 ett utmärkt val för alla som vill skapa näringsrik mull till sin trädgård.

Den här kompostkvarnen klarar grenar med en diameter på upp till 40 mm med lätthet, och dess uppsamlare på 60 liter innebär att du inte behöver tömma den särskilt ofta.

Transporthjulen gör den lätt att flytta runt, och mataren bidrar till att hålla dina händer säkra när du använder den. På det hela taget är Stiga Bio Silent ett utmärkt val för alla som vill ha ett tyst och effektivt sätt att minska sitt trädgårdsavfall.

Fördelar

Stiga Bio Silent 2500 är ett utmärkt val för medelstora trädgårdar. Dess tysta gång och solida konstruktion gör den lätt att använda, och dess förmåga att snabbt och enkelt göra sig av med trädgårdsavfall gör den till ett idealiskt val för dem som vill hålla sin trädgård snygg och prydlig.

Bio Silent 2500 levereras dessutom med en tvåårig garanti, så du kan vara säker på att den kommer att fortsätta att fungera bra i många år framöver.

Nackdelar

Stiga Bio Silent 2500 flismaskin är ett utmärkt komplement till alla trädgårdar. Den är lätt att använda och gör ett bra jobb med att flisa grenar och löv. En potentiell nackdel är dock uppsamlaren.

Uppsamlaren är den påse som samlar upp det hackade skräpet. Den kan vara lite knepig att ta bort, särskilt när den är full. Du måste vara försiktig så att du inte spiller ut innehållet när du tar bort den.

När du väl har lärt dig det är det ingen stor sak. Men det är något att ha i åtanke om du överväger just den här modellen.

Bosch AXT Rapid 2200

Bosch AXT Rapid 2200 kompostkvarn/flismaskin
Bosch AXT Rapid 2200 kompostkvarn/flismaskin

Bosch AXT Rapid 2200 är en flismaskin/kompostkvarn som är både snabb och kraftfull. Den har bra klippresultat och utmärkt kvalitet.

Denna flismaskin är också lätt och enkel att använda. Den levereras med ett 18 volts batteri, laddare och blad. Bosch AXT Rapid 2200 är ett bra val för dig som behöver en bra flismaskin som också är lätt och enkel att använda.

Bosch AXT Rapid 2200 är en högkvalitativ flismaskin som drivs av en Bosch Powerdrive-motor med hög hastighet. Den har det högsta vridmomentet i sin klass, vilket gör det enkelt att mata in material i snabbmatningsbehållaren och uppsamlaren.

AXT Rapid 2200 är också lättare än de flesta jämförbara modeller, men den har fortfarande gott om skärkraft. Denna flismaskin är idealisk för små till medelstora gårdar och trädgårdar med skogsområden.

Den kan enkelt hantera grenar och kvistar med en diameter på upp till 45 mm. bosch AXT Rapid 2200 har också en inbyggd strimlingsfunktion som kan minska volymen trädgårdsavfall med upp till 80 %. Detta gör den till ett utmärkt val för dem som vill minska sin miljöpåverkan.

Fördelar

Bosch AXT Rapid 2200 är ett kraftfullt och prisvärt verktyg för gräsmatta och trädgård som erbjuder många fördelar jämfört med andra modeller på marknaden.

För det första har AXT Rapid 2200 en hög materialgenomströmning, vilket innebär att den effektivt kan hantera en stor mängd ogräs, gräs och annat skräp.

För det andra är den mycket prisvärd, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för budgetmedvetna konsumenter.

Slutligen är AXT Rapid 2200 mycket lätt att använda, även för dem med begränsad erfarenhet. Med sin höga materialgenomströmning och lättanvända design är Bosch AXT Rapid 2200 ett utmärkt val för alla husägare som vill hålla sin gräsmatta snygg och prydlig.

Nackdelar

Bosch AXT Rapid 2200 är en lätt och kraftfull trädgårdshackare som är idealisk för lättare beskärningsarbeten.

Den är dock inte utformad för tung användning, och användare kan upptäcka att den ofta fastnar när de försöker strimla större grenar.

Dessutom är AXT Rapid 2200 ganska bullrig och den producerar en ganska stor mängd damm. Därför är det inte det bästa valet för dem som letar efter en trädgårdsmaskin för tunga arbeten.

Dess lätta konstruktion och användarvänlighet gör den dock till ett bra val för lättare beskärningsarbete.

Tänkvärt inför ditt köp av flismaskin

Skärkapacitet

En viktig faktor att tänka på när du köper en flismaskin är kapkapaciteten. Om du har en god uppfattning om den maximala diametern på de grenar du behöver flisa kan det hjälpa dig att vägleda ditt beslut.

Till exempel kan några av de mindre elektriska modellerna vi granskat hantera grenar med en diameter på upp till 2,5 cm, medan några av de större gasdrivna modellerna kan hantera grenar med en diameter på upp till 15 cm.

Köpa flismaskin - tänk på detta
Köpa flismaskin – tänk på detta

Det är inte alla flismaskiner som på ett säkert och effektivt sätt kan hantera större grendiametrar, så det är viktigt att kontrollera tillverkarens specifikationer innan du gör ditt köp.

Med klippkapaciteten i åtanke kan du välja den flismaskin som är bäst lämpad för dina behov.

Storleken

Ett av de viktigaste övervägandena när du väljer en flismaskin är maskinens storlek. Om du bara behöver använda flismaskinen några få gånger per år räcker det med en mindre, kompakt modell som inte tar upp mycket förvaringsutrymme.

Om du däremot planerar att använda flismaskin oftare är en större modell värd det extra utrymme den kräver. De större modellerna kan hantera fler grenar och löv på en gång, vilket kommer att spara dig tid i längden.

Välj den storlek som bäst passar dina behov och se till att lämna tillräckligt med utrymme för säker drift och förvaring.

El eller bensin

Bensindrivna flismaskiner är vanligtvis kraftfullare, så du kan flisa större diametrar. Men de är också tyngre och större och svårare att flytta.

Elektriska flismaskiner är tystare och mindre, men kapaciteten är naturligtvis lägre. I slutändan beror beslutet på dina behov.

Om du bara ska använda flismaskinen för små jobb runt huset räcker det förmodligen med en elektrisk modell. Men om du letar efter en kraftfull maskin som kan hantera större grenar är en bensindriven flismaskin rätt väg att gå.

Frågor och svar om flismaskiner

Vad är en flismaskin?

Flismaskiner är utformade för att hjälpa dig att bryta ner och beskära trädgrenar och klipp från din trädgård till en användbar produkt.

I stället för att bränna detta avfall eller kasta det i ett hörn av din trädgård förvandlar flismaskinen det till små strimlor, så kallade träflis. Som sedan kan användas i din trädgård. Flismaskinen fungerar genom att dra in grenar och avklipp i en stor trumma som innehåller roterande blad.

Bladen hackar snabbt upp materialet, och de resulterande träflisorna kastas ut genom en ränna. Vissa modeller har också ett andra steg med blad som ytterligare minskar storleken på träfliset.

Oavsett om du vill städa upp i trädgården eller skapa mull till rabatterna kan en flismaskin vara ett ovärderligt verktyg.

Vad kostar det att hyra en flismaskin?

Om du planerar ett stort trädgårdsanläggningsprojekt kan du överväga att hyra en flismaskin. Flismaskiner är kraftfulla maskiner som snabbt kan förvandla en hög med grenar till mull eller träflis.

Men hur mycket kostar det att hyra en flismaskin? Svaret beror på var du bor och vilket företag du hyr från. Generellt sett kan du räkna med att betala runt 1000 kronor per dag. Många företag erbjuder dock rabatter för längre hyresperioder, så det är värt att handla runt.

Oavsett om du vill försköna din fastighet eller helt enkelt minska ditt deponiavfall kan en flismaskin vara ett värdefullt verktyg. Se bara till att räkna in hyreskostnaden innan du börjar ditt projekt.

Hur rengör man en flismaskin?

Efter varje användning ska du se till att stänga av maskinen och koppla bort strömmen. Ta sedan några minuter på dig att rengöra rännan med en mjuk trasa eller borste. Detta hjälper till att förhindra proppar och hålla maskinen igång effektivt. Se dessutom till att ta bort eventuella träbitar som fastnat i bladen.

Regelbunden smörjning är också viktigt för att underhålla din flismaskin. De flesta modeller kräver att du regelbundet tillsätter olja till motorn. Se din bruksanvisning för specifika instruktioner om hur ofta du ska smörja just din modell.

Genom att vidta dessa enkla åtgärder kan du hålla din flismaskin i toppskick och förlänga dess livslängd.

Hur högt låter en flismaskin?

En flismaskin kan vara en mycket högljudd utrustning – vanligtvis runt 110 decibel. Det är lika mycket som en roterande hammare eller en motorsåg!

Exponering för dessa nivåer kan orsaka hörselskador, så det är viktigt att alltid bära hörselskydd när du använder en flismaskin. Elektriska flismaskiner (t.ex. Stiga Bio Silent) är tystare än bensindrivna flismaskiner, eftersom du bara får ljud från bladen när de flisar träet.

Trots detta är det fortfarande viktigt att vara försiktig när du använder en elektrisk flismaskin och att alltid bära hörselskydd.

Sammanfattning

Flismaskiner är utformade för att hjälpa dig att bryta ner och beskära trädgrenar och klipp från trädgården till en användbar produkt.

Genom att lägga grenar, löv och annan växtlighet i maskinen förvandlas de till träflis som sedan kan användas i din trädgård. Flismaskiner fungerar genom att dra in grenar och klippmaterial i en stor trumma som innehåller roterande blad.

Bladen hackar snabbt upp materialet, och de resulterande träflisorna kastas ut genom en ränna. Vissa modeller har också ett andra steg med blad som ytterligare minskar storleken på fliset.

Oavsett om du vill städa upp i din trädgård eller skapa mull till dina rabatter kan en flismaskin vara ett ovärderligt verktyg. Se bara till att räkna in hyreskostnaden innan du börjar ditt projekt.

Lämna en kommentar