Bästa jaktkniven 2023 – recensioner och bäst i test

När du ger dig ut på jakt är din kniv det viktigaste verktyget du har till ditt förfogande. En bra kniv kan göra hela skillnaden i världen när det gäller att fältförpacka och slakta ditt byte. Därför är det viktigt att välja en jaktkniv av hög kvalitet som klarar jaktens hårda krav. I den här artikeln tar vi en titt på några av de bästa jaktknivarna på marknaden idag och diskuterar vad som gör dem så bra. Så oavsett om du letar efter din första jaktkniv eller bara vill uppgradera en gammal, läs vidare för att få reda på våra bästa tips!

En bra jaktkniv är lika nödvändig för de flesta jägare som en GPS-pejl är för hundförare. Det är helt enkelt något som du kan stoppa i din ryggsäck eller jaktbyxor.

I den här artikeln visar vi dig några av de bästa jaktknivarna på marknaden och hur du tar hand om dem.

i samarbete med PriceRunner

ØYO Marka Folding Knife

ØYO Marka Folding Knife
ØYO Marka Folding Knife

ØYO Marka fällkniv är det perfekta tillägget till din friluftsutrustning. Den här precisionstillverkade kniven är tillverkad av hållbart rostfritt stål och har ett låsbart blad för säkerhet. Den ergonomiska designen gör den lätt att greppa och hantera, och fickklämman ser till att du kan ta den med dig vart du än går. Oavsett om du campar, vandrar eller helt enkelt behöver en pålitlig kniv för vardagsbruk är ØYO Marka fällkniv det perfekta valet.

En fällkniv i 430 stål med trähandtag. Den har en total längd på 19 cm, inklusive det låsbara bladet, som är 8,5 cm långt när det är ihopfällt. Bladet i rostfritt stål kröker sig mjukt in i handtaget, vilket ger ett bekvämt grepp.

Den är också robust och kan användas för att klyva trä i mindre bitar. Kniven levereras med en läderslida med dragsko för bältet.

EKA Swede 9

EKA Swede 9
EKA Swede 9

EKA Swede 9 är det perfekta valet för alla som letar efter en fällbar kniv av högsta kvalitet. Denna fantastiska utrustning erbjuder ett 3,2-tums blad tillverkat av rostfritt stål Sandvik 12C27, samt en låsmekanism för att hålla dig säker när du använder den. Den har också ett ergonomiskt grepp som gör den lätt och bekväm att hålla i, så att du kan få ut det mesta av dina knivar.

EKA Swede 9 är en vacker kniv som är tillverkad med högsta precision och hantverk. Det är det perfekta verktyget för alla som vill ha en pålitlig, hållbar kniv som fungerar felfritt i alla situationer.

Detta är en säker och effektiv kniv att använda. Den kan fällas ihop på ett snyggt sätt och det räcker med att trycka på den bakre knivspärren för att frigöra kniven. Knivbladet sträcker sig hela vägen ner i handtaget och är slipat fram till början av greppet för maximalt utnyttjande av skärpan. Detta är ett utmärkt alternativ om du är jägare och vill kunna kontrollera knivens bladbana och kanske ta bort hela bladet för att göra det riktigt rent. Detta beror på att allt är fäst ihop med maskinskruvar med hög precision.

Handtaget finns i olika material och har ett hål för att fästa en snodd. För att uttrycka det på ett annat sätt behöver du inte oroa dig för att tappa din kniv i skogen om du använder bältesklämman med något av handtagen.

Härkila Folding Blade Lagan

Härkila Folding Blade Lagan
Härkila Folding Blade Lagan

Få ut det mesta av dina jaktresor med Härkila Folding Blade Lagan. Den här kniven är perfekt för att flå och slakta vilt, och den garanterar ett rent och exakt snitt varje gång. Bladet är tillverkat av hållbart rostfritt stål, och det ergonomiska handtaget ger ett fast grepp även i våta förhållanden. Dessutom kan kniven fällas ihop snyggt i sitt eget hårdskaliga fodral när du är klar med den.

Den här precisionskniven är perfekt för friluftsmänniskan eller jägaren som vill ha ett pålitligt och hållbart blad. Med ett handtag i lövträ och ett blad i rostfritt stål är den här kniven tillräckligt tuff för att klara av alla uppgifter som du kastar på den. Dessutom gör den unika designen att den enkelt kan vikas ihop för säker förvaring eller transport.

Härkila Folding Blade Lagan är en traditionell hopfällbar kniv. Den kan enkelt och säkert öppnas med en hand, vilket är en utmärkt funktion om du håller en hund eller utför andra aktiviteter med din fria hand. Kniven är extremt lätt och tar liten plats i fickan eller ryggsäcken tack vare den enkla hopfällningen.

Knivens blad består av rostfritt stål med en hårdhet på 58-59 HRC. I sitt utdragna läge mäter kniven 21,5 cm i längd och levereras med en nylonskida.

Härkila Jaktkniv Glomma

Härkila Jaktkniv Glomma
Härkila Jaktkniv Glomma

Härkila Glomma jaktkniv är en topputrustning för den seriösa friluftsmannen. Med ett precisionstillverkat blad och en hållbar konstruktion är den här kniven utformad för att hjälpa dig att ta ner ditt byte med lätthet. Oavsett om du jagar rådjur eller älg är Glomma jaktkniv redo för uppgiften.

Detta är den perfekta kniven för jägaren som vill ha ett pålitligt och hållbart blad som klarar av alla situationer. Härkila jaktkniv Glomma är tillverkad med en konstruktion av full-tang kolstål och ett handtag av lövträ, vilket gör att den klarar även de tuffaste förhållandena. Den har också en tarmkrok och en bollare av hjorthorn, vilket gör den till det perfekta verktyget för att fältdressera ditt vilt. Beställ din idag och se vad du har missat!

Härkila Jaktkniv Glomma är en allroundjaktkniv med fast blad och bågöppnare, så den kan inte fällas ihop. Kniven är elegant och har ett brett blad som är bekvämt att greppa. Den totala längden på kniven är cirka 22 cm och det finns många olika nyanser att tillgå.

Bladet är tillverkat av AUS-8 rostfritt stål och har en HRC på 58-59. Det är en svart fårskinnskniv med ett blad i AUS-8 stål. Till den här kniven medföljer bland annat läderskidan. Den här kniven är också tillåten för användning i livsmedel, vilket är praktiskt.

Fällkniven S1z

Fällkniven S1z
Fällkniven S1z

Fällkniven S1z är det perfekta verktyget för alla som älskar att spendera tid utomhus. Med sitt raka snitt och rostskyddade blad är den lätt att hantera och perfekt för alla uppgifter du kan behöva den till.

Det här är en traditionell och attraktiv kniv för utomhusbruk. Den är enkel att kontrollera tack vare det raka skäret. Bladet består av laminerat VG10 som är motståndskraftigt mot rost. Stålet får härda under en längre tid, vilket ger en mycket hållbar produkt. Detta är en kniv med fast blad, så den kan inte vikas. Den är enkel att transportera på grund av sin grundläggande form.

Knivens handtag är halkfritt, även om du har våta händer. Detta gör att du kan använda kniven på ett säkert sätt i alla miljöer och situationer. En sprutgjuten zytelskida ingår också för att skydda knivens vassa, specialslipade egg. Bladlängden är 13 cm och den bärs oftast av jägare och friluftsmänniskor.

Browning Kniv Buckmar Hunter

Browning Kniv Buckmar Hunter
Browning Kniv Buckmar Hunter

Denna Browning Knife Buckmar Hunter är en produkt av högsta kvalitet som hjälper dig att ta ner ditt byte med lätthet. Den är utformad för optimal prestanda i fält, och dess precisionskonstruktion garanterar ett rent dödande skott varje gång. Så om du letar efter den bästa jaktkniven som finns, så leta inte längre än Browning Knife Buckmar Hunter.

En vacker fällkniv i rostfritt stål med trähandtag och bältesögla. Knivbladet är mindre än vanligt, bara 7,6 cm långt, vilket gör den olämplig för mer krävande jobb i skogen. Kniven är däremot robust och lämpar sig för enklare skärarbeten.

Om du planerar att använda kniven för att öppna ett skjutet djur ska du dock tänka på att både knivens spets och kant är vassa, så det är lätt att skära för djupt. Det är också svårt att använda knivbladets låsmekanism med bara en hand och det går inte att låsa i ett visst läge. Du får inte heller någon slida till kniven när du köper den.

Fällkniven F1 Zytel

Fällkniven F1 Zytel
Fällkniven F1 Zytel

Letar du efter en tuff, pålitlig kniv som är lätt att bära? Titta inte längre än till Fällkniven F1 Zytel. Med en konstruktion i rostfritt stål och en hårdhet på 59 HRC är den här kniven perfekt för alla dina jaktbehov. Den är lätt och bärbar och passar perfekt för alla utomhusaktiviteter. Så ge dig inte ut i naturen utan Fällkniven F1 Zytel vid din sida!

En Fällkniven kniv med fast blad. Kniven är både robust och lätt, vilket gör den idealisk att bära med sig. Knivbladet är tillverkat av rostfritt stål, som har en hårdhet på 59 HRC och kan användas för de flesta jaktaktiviteter.

Slidan består av formsprutad Zytel, vilket ger ett långvarigt och säkert alternativ. Du behöver inte oroa dig för att skada kniven om den inte används eftersom slidan är tillverkad av formsprutad Zytel. Knivens nackdel är att stoppet på bladet inte är särskilt stort och extremt glatt, vilket gör det lätt att glida med fingrarna på undersidan av kniven.

Casström No.10 Swedish Forest Knife

Casström No.10 Swedish Forest Knife
Casström No.10 Swedish Forest Knife

Casström No.10-kniven är det perfekta verktyget för din nästa utflykt. Den här svensktillverkade kniven är tillverkad med ett slitstarkt blad av laminerat stål i tre lager och ett bekvämt handtag i lövträ. Oavsett om du campar, vandrar eller fiskar kommer Casström No.10-kniven att göra ett snabbt arbete med vilken uppgift du än behöver den. Beställ din i dag och se vad all uppståndelse handlar om!

Den här kraftiga kniven är perfekt för alla som älskar friluftsliv. Casström No.10 Swedish Forest Knife har ett robust blad som är perfekt för att hugga igenom grenar eller flå djur. Dessutom gör den ergonomiska utformningen att den är lätt att greppa och använda även i våta förhållanden.

Casström No.10 Swedish Forest Knife är en jaktkniv med fast blad som utmärker sig för matlagning i skogen. Den har ett blad i rostfritt stål och ett plasthandtag med svarta insatser samt ett gummigrepp på andra sidan.

Den här knivens precision och funktion gör den idealisk för flera olika uppgifter. Den har ett fast blad som sträcker sig hela vägen in i handtaget, vilket säkerställer att verktyget kan användas även om handtaget är skadat. Om du behöver klyva trä och andra material kan dock en annan kniv vara mer lämplig.

Kniven levereras med en slida som sitter säkert och har en upphängningsögla och en öppning i botten för att vatten och andra vätskor ska kunna rinna ut.

EKA Blade G3

EKA Blade G3
EKA Blade G3

EKA Blade G3 är den nyaste och mest avancerade kniven på marknaden. Konstruerad med en elegant design och toppmoderna funktioner är den perfekt för alla utomhusaktiviteter. G3:s blad är tillverkat av högkvalitativt rostfritt stål och dess ergonomiska handtag ger ett bekvämt grepp. Oavsett om du campar, vandrar, fiskar eller bara behöver en bra kniv för vardagsbruk är EKA Blade G3 det perfekta valet.

Det här är en bra allround jaktkniv för jägare som vill använda en enda kniv för allt i skogen. Det här är en två-i-ett-enhet med en bågöppnare och ett konventionellt blad dolt i samma handtag.

Bladen kan dras in helt och hållet och till och med frysas i läge för att garantera en säker transport. Dessutom levereras en skida med kniven.

Bladen består av rostfritt stål, och bladets rundade spets är ett stort försäljningsargument. När djuret öppnas minimerar detta skador på inre organ.

Casström Lars Fält Knife

Casström Lars Fält Knife
Casström Lars Fält Knife

Casström Lars Fält-kniven är det perfekta verktyget för friluftsentusiaster som kräver det allra bästa i kvalitet och prestanda. Med sitt precisionstillverkade blad och sin hållbara konstruktion är den här kniven utformad för att ge många års pålitlig service. Så oavsett om du ska hugga ved, flå ett rådjur eller bara behöver en bra allroundkniv är Casström Lars Fält-kniven redo för uppgiften. Beställ din idag!

En kniv med fast blad, handtag i björk och konstruktion i verktygsstål ingår i detta kit. Det är ett kolstål som är både hållbart och lätt att vässa, men det är inte rostfritt. Den totala längden på kniven är 23 cm och bladet mäter 11,5 cm.

Kniven är välbalanserad och kan användas för många olika ändamål i skogen. Du kan också göra tändved av mindre träbitar för att starta elden. Men för mer detaljerade arbeten som finstyckning kan kniven vara lite obekväm.

Köpguide för jaktknivar

Oavsett om du ska köpa din första jaktkniv eller byta ut en gammal kniv måste du tänka på många saker. Det första du bör tänka på är vad du ska använda den till och hur mycket pengar du vill spendera på den.

Det är också värt att fundera på om du vill ha en kniv som behöver slipas hela tiden, och i så fall om den ska vara enkel att slipa. Det är nu dags att överväga vilken typ av kniv du föredrar efter att du har tagit hänsyn till dessa faktorer.

Frågor och svar om jaktknivar

Vad ska man ha för jaktkniv?

Det finns många olika åsikter om detta, men här är mitt råd. En stark jaktkniv med fast blad är idealisk. Den bör ha en konstruktion med full-tang (vilket innebär att metallen från bladet sträcker sig genom handtaget) och ett bekvämt grepp. Bladet bör vara minst 4 tum långt och tillverkat av rostfritt stål eller någon annan korrosionsbeständig metall. Se till att kniven är välslipad och kan hålla skärpan. Det finns många andra funktioner som kan vara användbara på en jaktkniv, så det är viktigt att hitta en som passar dina behov.

Vilken fällkniv är bäst?

Det finns inget slutgiltigt svar på den här frågan eftersom det beror på personliga preferenser och vilken typ av arbete du kommer att använda kniven till. Vissa människor föredrar knivar med ett smalare blad eftersom de ger större precision, medan andra föredrar knivar med ett bredare blad som lämpar sig bättre för tyngre arbete.

När du väljer en fällbar kniv är det viktigt att tänka på vilken typ av stål som bladet är tillverkat av. Stål med högre kolhalt (t.ex. 1095 eller D2) håller skärpan längre än stål med lägre kolhalt (t.ex. AUS-8 eller S30V), men de är också mer benägna att rosta. Det är alltså viktigt att hitta en balans mellan skärpa och hållbarhet när du väljer en fällkniv.

Vilka är de olika typerna av jaktknivar?

Det finns tre huvudtyper av jaktknivar: knivar med fast blad, fällbara knivar och rensningsknivar. Knivar med fast blad har ett icke utdragbart blad som är fäst vid handtaget med hjälp av en tang. De är vanligtvis starkare än fällbara knivar och

Vad används en jaktkniv till?

En jaktkniv kan användas för en mängd olika uppgifter, bland annat för att flå och slakta vilt, tillreda mat och skära rep. Det är vanligen en kniv med fast blad, med ett blad med clips- eller droppspets och full tang.

Den viktigaste faktorn när man väljer en jaktkniv är dess mångsidighet. Du vill ha en kniv som kan användas för flera olika uppgifter, t.ex. flå och slakta vilt, förbereda mat och skära rep. Bladet ska också vara tillräckligt starkt för att klara tung användning utan att gå sönder.

Hur slipar jag jaktkniven?

En slipsten eller en slipsten bör användas för att vässa en jaktkniv. Skärpan återställs tillfälligt genom slipningen, men den är inte lika långvarig som en slipning. När du vässar kniven ska du hålla dess egg vänd i slipstenens rotationsriktning.

Slipning skapar en fnas på metallen och blottar den råa kanten. Använd sedan ett bryne för att vässa kniven till dess ultimata potential. Du kan dra kniven försiktigt över nageln när du är klar. Om eggen biter i nageln är den tillräckligt vass för allmänt bruk, men om inte, arbeta lite mer med brynet.

Hur vet jag vilken kniv jag ska välja?

När du väljer en jaktkniv måste du tänka på vad du ska använda den till. Knivar med fast blad är bäst för tunga uppgifter som att hugga ved eller flå vilt, medan fällbara knivar är bättre för lättare uppgifter som att flå och rengöra små byten.

Du bör också tänka på bladets storlek och form. Ett längre, tunnare blad är perfekt för att skära och genomborra, medan ett kortare, bredare blad är bättre för att hugga. Och kom ihåg att välja en kniv som känns bekväm i handen; du vill inte ha svårt att greppa handtaget när du försöker ta ner ett rådjur.

EKA Swede 9 jaktkniv

10

Pris

10.0/10

Lämna en kommentar