Bästa Pastamaskin: motordrivna som manuella

I artikeln fokuserar vi på att hitta den bästa pastamaskinen för att underlätta tillverkningen av hemlagad pasta på ett roligt och enkelt sätt.

Pastamaskinen är oumbärlig i det italienska köket och ger dig friheten att skapa pasta efter dina egna önskemål och med de råvaror du själv väljer.

För att identifiera de mest effektiva modellerna har vi genomfört noggranna tester där vi har analyserat pastamaskiners ergonomi, rengöringsvänlighet och pålitlighet, inklusive motorprestanda för de modeller som är utrustade med en sådan.

Vi har också tagit hänsyn till omdömen och recensioner från användare för att säkerställa att våra slutsatser baseras på verklig användarupplevelse.

Ett intressant resultat av våra tester är att en högkvalitativ manuell pastamaskin kan göra jobbet lika bra som en dyrare maskin med motordrift.

Vi tar upp fördelar och nackdelar med varje modell för att hjälpa dig att hitta den pastamaskin som bäst passar dina behov och budget. Vår förhoppning är att denna artikel kommer att guida dig till att välja en pastamaskin som hjälper dig att uppnå perfekt hemlagad pasta varje gång.

Bäst i Test – Marcato Atlas 150 Motor

Bäst i Test pastamaskin: Marcato Atlas 150 Motor
Bäst i Test pastamaskin: Marcato Atlas 150 Motor

Marcato Atlas 150 Motor är en pastamaskin från den italienska tillverkaren Marcato som anses vara den bästa pastamaskinen på marknaden. Pastamaskinen är lätt att använda och ger möjlighet att göra olika typer av pasta som lasagneplattor, fettuccine och tagliolini.

En av de bästa egenskaperna hos Marcato Atlas 150 Motor är dess justerbara plattor som gör att du kan välja tjockleken på pastan från 0,6 till 4,8 mm. Plattorna är också utbytbara så att du kan skapa olika former och typer av pasta med hjälp av andra tillbehör som är tillgängliga för denna maskin.

Marcato Atlas 150 Motor har fått höga betyg från flera oberoende tester och i konsumentrecensioner. Den elektriska varianten har särskilt blivit mycket populär tack vare dess motor som gör att du inte behöver veva fram pastan själv. Detta ger dig en extra hand att hantera pastan och gör processen mycket enklare och bekvämare.

En annan fördel med Marcato Atlas 150 Motor är att det är en mycket hållbar maskin som är enkel att rengöra. Du behöver bara borsta av maskinen efter användning innan du förvarar den tills nästa gång. Det är också möjligt att koppla bort motorn och använda den manuella vev som följer med, vilket gör maskinen ännu mer mångsidig.

Enligt många pastaentusiaster och kockar är Marcato Atlas 150 Motor en av de bästa pastamaskinerna på marknaden, tack vare dess höga kvalitet och genomtänkta design. Det är ett pålitligt val för alla som vill skapa perfekt hemlagad pasta och som vill ha en pastamaskin som kan användas under lång tid.

Även om det finns billigare alternativ på marknaden, är det svårt att hitta en pastamaskin som kan matcha Marcato Atlas 150 Motor i prestanda och mångsidighet. Dessutom kan det vara svårt att hitta en pastamaskin med tillräckligt hög kvalitet för att skapa perfekt pasta varje gång. Sammanfattningsvis är Marcato Atlas 150 Motor ett utmärkt val för alla som vill ha den bästa pastamaskinen på marknaden och som vill skapa perfekt hemlagad pasta varje gång.

Bästa budgetvalet – Marcato Atlas 150 Manuell

Marcato Atlas 150 Manuell
Marcato Atlas 150 Manuell

Om du söker efter en manuell pastamaskin är Marcato Atlas 150 från den italienska tillverkaren en utmärkt kandidat. Med en relativt låg prislapp och fem års garanti, ger maskinen en hög kvalitet till ett fördelaktigt pris och anses vara den bästa pastamaskinen under 1000 kronor.

Denna pastamaskin är idealisk för den som vill lägga till en personlig touch vid pastatillverkningen och som vill ha fullständig kontroll över ingredienserna. Tillverkad i rostfritt stål, har maskinen en tidlös och elegant design som passar perfekt i de flesta kök.

Med Marcato Atlas 150 kan du göra tre olika sorters pasta: lasagneplattor, fettuccine och tagliolini, och du kan välja mellan 10 olika tjocklekar på pastan. Även om användningen av en manuell pastamaskin kräver lite mer av användaren, är Atlas 150 lätt att använda och du kommer snabbt att lära dig hantera maskinen.

En annan fördel med Atlas 150 är att du kan uppgradera den manuella maskinen till en elektrisk variant vid ett senare tillfälle genom att köpa till en motor separat. Denna flexibilitet gör att du kan bygga på din pastamaskin när du känner att det är nödvändigt.

Sammanfattningsvis är Marcato Atlas 150 en utmärkt pastamaskin till ett förmånligt pris. Även om det finns andra alternativ som kan vara billigare, är vi tveksamma till om de kan ge samma höga kvalitet som Atlas 150. Därför ger vi Atlas 150 utmärkelsen ”Bästa Budgetval” för dess höga betyg i tester och recensioner.

Ariete Pastamatic, en bra motordriven pastamaskin

Ariete Pastamatic, en bra motordriven pastamaskin
Ariete Pastamatic, en bra motordriven pastamaskin

Ariete Pastamatic är en motoriserad pastamaskin som har fått höga betyg av konsumenterna. Med två hastigheter och möjligheten att använda den manuellt med vev, ger den användaren flexibilitet och möjlighet att anpassa pastatillverkningen efter sina behov.

Med nio olika inställningar för tjockleken på pastan, är det enkelt att göra olika typer av pasta och anpassa till önskad tjocklek. Dessutom medföljer två extra kassetter för att göra allt från lasagne, fettuccine, pappardelle, tagliatelle och tagliolini, vilket ger användaren en mängd möjligheter att variera sin pastatillverkning.

Ariete Pastamatic är enkel att använda tack vare den medföljande 90 W-motorn, som ger användaren en extra hand för att mata och ta emot pastadegen. Om användaren önskar mer kontroll över flödet, kan man även koppla in vevhandtaget och manuellt hantera matandet.

Sammanfattningsvis har Ariete Pastamatic fått höga betyg av konsumenterna och är en prisvärd pastamaskin bland de motoriserade modellerna. Med sina olika inställningar för tjocklek på pastan och de medföljande kassetterna, ger den användaren möjlighet att variera sin pastatillverkning och skapa olika pastasorter.

Bevenni Pastamaskin – billigast och bäst

Bevenni Pastamaskin, billigast och bäst
Bevenni Pastamaskin, billigast och bäst

Bevenni Pastamaskin är en manuell pastamaskin som imponerar med sitt förmånliga pris och höga betyg från konsumenterna som har testat den. Trots att det är en av de billigaste pastamaskinerna på marknaden, erbjuder den användaren möjlighet att välja mellan nio olika tjocklekar på pastan, vilket gör det möjligt att göra allt från tjocka pastaplattor till mycket tunna pastadukar.

Pastamaskinen är tillverkad i rostfritt stål, inklusive valsarna som kavlar ut pastadegen, vilket gör den hållbar och enkel att rengöra. Genom att köpa till torkställning för pasta, raviolistans, degsporre med mera, kan du skapa en komplett uppsättning för att göra olika typer av pasta.

Bevenni Pastamaskin är särskilt lämplig för att göra lasagneplattor, tagliatelle och spaghetti, men kan användas för att göra andra pastasorter också.

Även om Bevenni Pastamaskin är något billigare än till exempel Marcato Atlas 150, ger den på många sätt liknande funktionalitet. Dock är det värt att notera att Marcato Atlas 150 har en mer etablerad kvalitet och garantivillkor samt möjligheten att uppgradera till elektrisk motor vid ett senare tillfälle.

Sammanfattningsvis, om du söker efter en prisvärd pastamaskin som är enkel att använda och rengöra, kan Bevenni Pastamaskin vara ett bra val. Trots sitt förmånliga pris ger den användaren möjlighet att variera tjockleken på pastan och skapa olika pastasorter.

Marcato Pasta Fresca – Premiumvalet

Marcato Pasta Fresca - Premiumvalet
Marcato Pasta Fresca – Premiumvalet

Marcato Pasta Fresca är en automatisk och motordriven pastamaskin från den välkända tillverkaren Marcato som har fått toppbetyg i flera tester. Denna pastamaskin kan knåda olika degblandningar, vilket ger användaren möjlighet att göra både egen pastadeg och pizzadeg. När degen är färdig kan användaren bearbeta den med tillbehören för att skapa den typ av pasta som önskas.

Standardtillbehören som följer med pastamaskinen möjliggör att göra egna lasagneplattor på 15 cm, fettuccine med 0,65 cm tjocklek och tagliolini med 0,15 cm tjocklek. Det finns också flera olika tillbehör och pastavalsar att köpa till, vilket ger användaren ännu större möjligheter att skapa olika typer av pasta efter egna önskemål.

Bäst i test pastamaskin, Marcato Atlas 150 – laga ravioli

Det tar endast några minuter för maskinen att knåda en halvkilogram deg, vilket gör pastatillverkningen enkel och effektiv. Marcato är en känd tillverkare av pastamaskiner som har fått höga betyg och utsetts till bäst i test för både sina elektriska och manuella maskiner. Även om Pasta Fresca är ett nytt tillskott i familjen av produkter, är den ännu inte tilldelad några titlar att stoltsera med.

Med sitt höga betyg, många tillbehör och breda användningsområde, rekommenderar vi Marcato Pasta Fresca som det bästa premiumvalet bland pastamaskiner. Denna pastamaskin ger användaren möjlighet att skapa olika typer av pasta efter egna önskemål och är tillverkad av högkvalitativa material som säkerställer en lång livslängd.

Philips HR2345, ett okej alternativ

Philips HR2345
Philips HR2345

Philips HR2345 är en fullt automatiserad pastamaskin som gör det enkelt att göra färsk pasta och nudlar hemma. Med hjälp av pastamaskinen kan du knåda degen och mata ut den genom olika former, beroende på vilken typ av pasta du vill göra. Oavsett om du vill ha spaghetti, penne eller fettuccine, så är det enkelt att skapa den perfekta pastan med hjälp av Philips HR2345.

Trots att det är en helautomatisk pastamaskin, så ligger priset för Philips HR2345 på en mycket överkomlig nivå. Detta gör det till ett utmärkt val för alla som vill göra färsk pasta hemma med minimal ansträngning. Allt du behöver göra är att tillsätta ingredienserna för pastadegen, låta maskinen knåda degen och välja önskad form.

Philips HR2345 levereras med en receptbok som ger inspiration till att skapa läckra pastarätter. Detta gör det enkelt för alla att experimentera med olika ingredienser och smaker. Dessutom är maskinen mycket enkel att använda och rengöra, tack vare de avtagbara delarna.

Enligt tillverkaren kan du göra upp till 450 gram färsk pasta och nudlar på bara 18 minuter med Philips HR2345. Detta ger dig full kontroll över matlagningen och möjlighet att smaksätta pastan precis som du vill.

Konsumenter som har testat Philips HR2345 ger maskinen höga betyg. Den har fått utmärkelser från flera nationella och internationella källor och anses vara en av de bästa pastamaskinerna på marknaden idag.

Sammanfattningsvis är Philips HR2345 en utmärkt pastamaskin som gör det enkelt att göra färsk pasta hemma. Den är lätt att använda, enkel att rengöra och levereras med en receptbok som ger inspiration till att skapa läckra pastarätter. Dessutom är priset överkomligt, vilket gör det till ett utmärkt val för alla som vill ha en högkvalitativ pastamaskin till ett överkomligt pris.

Vanliga frågor och svar om pastamaskiner

Det finns vissa frågor som är mer frekventa än andra, särskilt när det gäller att göra egen pasta. Vi har här sammanställt dessa vanliga frågor tillsammans med svar för att hjälpa dig.

Hur använder man en pastamaskin?

Att använda en pastamaskin kan verka krångligt första gången, men när du väl har lärt dig grunderna så är det enkelt och roligt. Här är en grundläggande steg-för-steg-guide för att använda en pastamaskin:

 1. Blanda pastadegen enligt recept och låt den vila i minst 30 minuter.
 2. Dela upp degen i mindre bitar och platta ut dem så att de passar in i pastamaskinens valsar.
 3. Justera pastamaskinens valsar till önskad tjocklek, vanligtvis med en vridknapp.
 4. Placera den platta degen genom maskinens valsar och veva fram degen genom maskinen.
 5. Upprepa steg 3 och 4 flera gånger, varje gång justera valsarna för att göra pastan tunnare och tunnare.
 6. När pastan är tillräckligt tunn, placera den genom pastamaskinens valsningskutter för att skapa den typ av pasta du vill ha, till exempel tagliatelle eller fettuccine.
 7. Häng pastan på en pastaställning eller lägg den platt på en mjölad yta för att torka.

När du är klar med pastatillverkningen, rengör pastamaskinen genom att borsta av den med en torr borste. Se också till att inte utsätta pastamaskinen för vatten eftersom detta kan skada maskinen.

Vilken pastamaskin är bäst i test?

Det finns flera pastamaskiner som har fått utmärkelser och höga betyg i olika tester och recensioner. En av de mest populära pastamaskinerna som har utsetts till bäst i test är Marcato Atlas 150 Motor. Det är en pastamaskin från den italienska tillverkaren Marcato som är enkel att använda och ger dig möjlighet att skapa flera olika typer av pasta, inklusive lasagneplattor, fettuccine och tagliolini. Den elektriska varianten har särskilt uppmärksammats för att den gör det lättare att skapa pasta eftersom du slipper veva fram pastan.

Andra pastamaskiner som har fått höga betyg och rekommendationer inkluderar Imperia Titania, Philips Pastamaskin HR2375/00, KitchenAid Pastamaskin KPRA, och CucinaPro Imperia Pasta Maker Machine. Vilken pastamaskin som är bäst i test beror på dina specifika behov och preferenser, så det är viktigt att undersöka och jämföra olika pastamaskiner innan du köper en.

Hur rengör man en pastamaskin?

Att rengöra en pastamaskin är viktigt för att säkerställa att den fungerar optimalt och varar länge. Här är några steg för att rengöra en pastamaskin:

 1. Låt pastamaskinen svalna helt innan du börjar rengöra den.
 2. Använd en torr borste eller trasa för att avlägsna rester av deg eller pasta som kan ha fastnat på maskinen.
 3. Om det behövs, torka av pastamaskinen med en lätt fuktad trasa eller svamp. Använd aldrig för mycket vatten eller diskmedel.
 4. För att rengöra pastamaskinens valsar, använd en speciell rengöringsborste eller en tandborste och borsta bort eventuella rester som kan ha fastnat. Var noga med att inte röra eller skada valsarna.
 5. När du är klar med rengöringen, torka av pastamaskinen med en torr trasa eller handduk.
 6. Om pastamaskinen inte används på en längre tid, se till att förvara den på en torr och dammfri plats.

För att undvika att pastamaskinen blir smutsig kan du också täcka den med en duk eller plastfolie när den inte används. Se till att följa tillverkarens anvisningar för rengöring av pastamaskinen för att undvika skador.

Vilka typer av pasta kan man göra med en pastamaskin?

Med en pastamaskin kan du skapa många olika typer av pasta. Här är några av de vanligaste typerna av pasta som du kan göra med en pastamaskin:

 1. Tagliatelle – en bred bandpasta som är perfekt att servera med en krämig sås.
 2. Fettuccine – en smalare bandpasta som liknar tagliatelle men är tunnare.
 3. Lasagneplattor – platta rektangulära pastaplattor som används för att göra lasagne.
 4. Spaghetti – en tunn rund pasta som är perfekt med en tomatsås eller pesto.
 5. Linguine – en tunn flat pasta som används i rätter som linguine med vongole.
 6. Ravioli – fyllda pastakuddar som kan fyllas med allt från ost och spenat till kött och svamp.

Med en pastamaskin kan du också göra specialiserade pastatyper som gnocchi, pappardelle, fusilli och orecchiette. Vilken typ av pasta du vill göra beror på dina smakpreferenser och vad du ska servera pastan med. Med lite övning kan du lära dig att göra en mängd olika pastavarianter med din pastamaskin.

Hur justerar man tjockleken på pastan med en pastamaskin?

Att justera tjockleken på pastan med en pastamaskin är en enkel process. Här är stegen du behöver följa:

 1. Beroende på vilken pastamaskin du har kan du behöva välja rätt inställning för att justera tjockleken på pastan. De flesta pastamaskiner har en vridknapp eller inställningsreglage som du kan använda för att justera tjockleken på pastan.
 2. Innan du börjar, använd pastadegen och gör en platt, rektangulär bit som är tillräckligt liten för att passa in i pastamaskinens valsar.
 3. Justera pastamaskinens valsar till den tjocklek du vill ha. Vanligtvis börjar du med den tjockaste inställningen och arbetar dig sedan till en tunnare inställning ju mer du bearbetar pastadegen.
 4. Placera pastadegen genom pastamaskinens valsar och veva sedan pastamaskinen för att mata degen genom maskinen.
 5. Justera pastamaskinens valsar till en tunnare inställning och mata degen genom maskinen igen. Upprepa denna process tills du har uppnått önskad tjocklek på pastan.

Tänk på att olika pastatyper kan kräva olika tjocklek på pastan, så var noga med att följa receptet och justera pastamaskinens valsar enligt behov.

Vad är skillnaden mellan en manuell och en elektrisk pastamaskin?

Skillnaden mellan en manuell och en elektrisk pastamaskin ligger i hur pastadegen bearbetas och hur maskinen drivs. Här är några av de viktigaste skillnaderna:

 1. Drivning: En manuell pastamaskin drivs vanligtvis genom att du vevrar maskinen med en vev. En elektrisk pastamaskin har en motor som driver valsarna.
 2. Användning: En manuell pastamaskin kräver att du manuellt vevrar maskinen för att mata pastadegen genom valsarna. Detta kan ta lite tid och ansträngning. En elektrisk pastamaskin matar pastadegen genom valsarna automatiskt vilket gör processen snabbare och enklare.
 3. Inställningar: En manuell pastamaskin har ofta färre inställningsalternativ än en elektrisk pastamaskin. Med en elektrisk pastamaskin kan du vanligtvis välja mellan flera olika tjockleksinställningar för pastan.
 4. Pris: En manuell pastamaskin är vanligtvis billigare än en elektrisk pastamaskin.
 5. Flexibilitet: En manuell pastamaskin är oftast mer flexibel och kan användas var som helst utan att behöva ha tillgång till el. En elektrisk pastamaskin behöver ström och är därför mindre lämplig för utomhusbruk eller camping.

Beroende på dina behov och preferenser kan både en manuell och en elektrisk pastamaskin vara bra alternativ. En manuell pastamaskin kan vara ett bra val om du vill ha en billig och flexibel pastamaskin som du kan använda var som helst. En elektrisk pastamaskin kan vara ett bra val om du vill ha en snabbare och mer bekväm pastamaskin med fler inställningsalternativ.

Vilka tillbehör behöver man för att göra olika typer av pasta med en pastamaskin?

För att göra olika typer av pasta med en pastamaskin kan det vara bra att ha några tillbehör till hands. Här är några vanliga tillbehör som kan användas för att göra olika typer av pasta:

 1. Skärverktyg – Detta verktyg används för att skära lasagneplattor eller fettuccine från pastadegen.
 2. Ravioliformar – Detta verktyg används för att göra fyllda pastakuddar som ravioli.
 3. Pastatork – En pastatork är ett ställ där du kan torka ut din pasta efter att den har tillverkats.
 4. Pastakorg – En pastakorg används för att koka pastan på ett sätt som gör att den inte klibbar ihop.
 5. Degskrapa – En degskrapa kan användas för att skrapa ihop rester av deg som fastnat på arbetsytan eller pastamaskinen.
 6. Pastaplåtar – Det finns speciella pastaplåtar som kan användas i pastamaskinen för att skapa olika typer av pasta, såsom tagliatelle, pappardelle och fettuccine.
 7. Degskärare – Detta verktyg används för att skära pastadegen i mindre bitar som kan matas genom pastamaskinen.

Beroende på vilken typ av pasta du vill göra kan du behöva olika tillbehör. Det är viktigt att läsa tillverkarens instruktioner för att veta vilka tillbehör som är lämpliga för din pastamaskin och vilka som passar till vilken pastatyp.

Hur lagrar man en pastamaskin på bästa sätt?

För att lagra en pastamaskin på bästa sätt och förlänga dess livslängd finns det några saker du kan göra:

 1. Rengör pastamaskinen noggrant efter varje användning. Borsta bort eventuella rester och torka av maskinen med en fuktig trasa. Se till att maskinen är helt torr innan du förvarar den.
 2. Skilj loss eventuella lösa delar eller tillbehör från pastamaskinen och förvara dem separat.
 3. Förvara pastamaskinen i en torr och ventilerad plats. Se till att pastamaskinen inte utsätts för fukt eller temperaturförändringar.
 4. Om möjligt, förvara pastamaskinen i dess originalförpackning. Om du inte har originalförpackningen kan du använda en annan skyddande förpackning eller en tygpåse för att skydda maskinen.
 5. Om du har en elektrisk pastamaskin, se till att kabeln är korrekt lindad och inte dras för hårt för att undvika skador.

Genom att följa dessa enkla tips kan du lagra din pastamaskin på ett säkert sätt och förlänga dess livslängd.

Hur vi identifierade de bästa pastamaskinerna

Att välja de bästa pastamaskinerna är en utmanande uppgift eftersom det finns få omfattande tester där flera modeller jämförs. Istället har vi tittat på produktrecensioner och kundomdömen för att få en grundlig förståelse av varje pastamaskins fördelar och nackdelar.

Genom att använda expertrecensioner och kundomdömen kan vi eliminera modeller med vanliga brister som kunder ofta rapporterar om. På så sätt kan vi skapa en lista över de pastamaskiner som är bäst i test.

Vi har valt att lyfta fram både den bästa manuella och den bästa elektriska pastamaskinen samt en utmanare eller alternativ till den bästa. Det finns många olika designer och typer av pastamaskiner på marknaden, men vi har valt de som har fått höga betyg i tester och recensioner.

Vi lägger stor vikt på att sammanställa expert- och kundomdömen på ett korrekt sätt. Om det görs större tester av pastamaskiner i framtiden, kommer vi givetvis att uppdatera och inkludera deras betyg i vår sammanställning.

Vi strävar efter att skapa en objektiv lista över de bästa pastamaskinerna så att våra läsare kan göra en informerad köpbeslut.

Köpguide för pastamaskin

När du funderar på att köpa en pastamaskin är det viktigt att tänka på faktorer som är relevanta för dina behov och önskemål. Även om bäst-i-test-modellerna kan ge en bra riktlinje för ditt val, kanske de inte nödvändigtvis är den bästa pastamaskinen för dig.

Här nedan tittar vi på olika faktorer, egenskaper och funktioner som är viktiga att ha i åtanke vid köp av en pastamaskin. Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du göra ett välgrundat köp som passar dina individuella behov och önskemål.

Motordriven eller elektrisk

Det finns olika varianter av elektriska och motordrivna pastamaskiner på marknaden idag.

De modeller som har fått högst betyg i tester är de som följer den traditionella designen med en motor som ersätter behovet av en manuell vev. Denna funktion ger dig en extra hand att hantera pastan med och gör hela processen betydligt smidigare.

Trots detta finns det inget fel med manuella pastamaskiner, även om det kräver lite mer teknisk skicklighet och arbete för att göra egen pasta.

Kvalitet och material

Valet av material är en viktig faktor när det gäller pastamaskiners hållbarhet och långsiktiga prestanda.

De bästa pastamaskinerna vi har undersökt är tillverkade av rostfritt stål och är enkla att rengöra. Dessa maskiner kan drivas manuellt med hjälp av en vev och har en livslängd på flera decennier om de tas om hand på rätt sätt.

Det finns även elektriska och helt automatiserade pastamaskiner i plast med många rörliga delar som har en annan förväntad livslängd. Dessutom kan det vara svårt att hitta reservdelar till en automatiserad pastamaskin.

Pastavals och pastasorter

För att skapa olika sorters pasta, såsom fettuccine, ravioli, linguine, capellini, tagliolini med flera, krävs pastavalsar som passar till din pastamaskin. Oavsett om du vill göra färsk pasta eller torka och hänga upp den, är det nödvändigt med pastavalsar för att ge den önskade formen.

Pastavalsar fungerar som kassetter som du sätter i och tar ut ur maskinen. De bästa pastamaskinerna levereras ofta med ett par pastavalsar för de vanligaste sorterna. För att göra andra sorters pasta behöver du köpa till fler pastavalsar beroende på vilken typ av pasta du önskar.

Automatisk pastamaskin

Automatiska pastamaskiner som gör hela processen från knådning till formning av pastan är ett praktiskt alternativ för de som vill göra egen färsk pasta utan att spendera för mycket tid i köket. Philips är en tillverkare som erbjuder en populär helautomatisk pastamaskin, men det finns även andra tillverkare att överväga.

Våra källor

För att kunna presentera de bästa pastamaskinerna har vi använt oss av flera olika källor och tester. Nedan följer en lista över de källor vi använt för att få den information som behövs.

 1. Recension av Marcato Atlas 150 Motor – 2016 – Fabulouspasta.com
 • Marcato Atlas 150 med motor anses vara ett självklart val, enligt Fabulous Pasta.
 • Trots några små missar anses modellen vara en bra kandidat för bästa pastamaskinen.
 1. Recension av Philips HR2355 – 2015 – theblackpeppercorn.com
 • Philips HR2355 anses vara en av de bästa pastamaskinerna av The Black Pepper Corn.
 • Modellen fick 88% i deras recension och anses göra pasta som smakar bättre än om man skulle gjort den för hand.
 1. Prisjakt – 2023
 • Prisjakt har använts för att få en uppfattning om de mest populära pastamaskinerna baserat på kundrecensioner och prisjämförelser.
 • Produktens popularitet och antal butiker kan också ge en indikation om vilka modeller som är värda att titta närmare på.
 1. Amazon – 2023
 • Amazon är en stor e-handelsplattform som används för att utvärdera kundomdömen och hur kunder ser på produkterna.
 • Plattformen ger en bra indikation för att identifiera problem och för att hitta de bästa modellerna.
 1. Kundrecensioner, tester och omdömen – 2023
 • Vi har använt oss av olika butiker, nätverk och webbplatser för att samla in kundrecensioner och omdömen från de som testat pastamaskiner.
 • Det är viktigt att pastamaskinerna har ett bra betyg och att det inte finns återkommande problem som kan påverka betyget.
 • Kundrecensioner i kombination med expertrecensioner ger en bra uppfattning om vilka som är de bästa pastamaskinerna.

Lämna en kommentar