Spara el med diskmaskinens symboler – lär dig vad dom betyder

Om du är som de flesta människor tänker du förmodligen inte särskilt mycket på symbolerna på din diskmaskin. Men om du stannar upp och tittar närmare kommer du att se att de faktiskt säger en hel del om hur du använder din diskmaskin på ett säkert och effektivt sätt. I den här artikeln kommer vi att utforska betydelsen av varje symbol på din diskmaskin och lära dig hur du använder dem för att få bästa möjliga resultat!

Idag har fler människor har diskmaskiner i sina hem än någonsin tidigare. År 1994 hade endast 18 % av hushållen en diskmaskin. Nu är siffran närmare 55 %.

Du kan spara pengar på din elräkning genom att använda diskmaskinen effektivt. Därför är det ett bra tillfälle att lära sig hur du använder din maskin effektivt och sparar el och energi.

Vad betyder symbolerna på din diskmaskin?

Nedan är en bild som visar några vanligt förekommande symboler på diskmaskiner:

Diskmaskin symboler
Diskmaskin symboler

Symbolen av en gryta eller kastrull

Många diskmaskiner har t.ex. en ”grytor och kastruller”-cykel som är utformad för att rengöra föremål som är särskilt smutsiga eller har envisa smutsansamlingar. Denna cykel använder vanligtvis en högre vattentemperatur än den normala cykeln, vilket hjälper till att lösa upp och avlägsna smutsen. Det är dock viktigt att notera att om du använder den här cykeln regelbundet kan det öka dina energikostnader. Därför är det viktigt att använda den här cykeln endast vid behov. När du är osäker ska du alltid välja den lägre inställningen, eftersom detta hjälper dig att spara pengar.

Eco symbol

Eco-diskmaskinprogrammet är en långsammare och svalare cykel som i genomsnitt förbrukar mindre vatten och el än ett vanligt program. Den största fördelen med att använda detta program är att det är mer miljövänligt eftersom det använder mindre resurser. Nackdelen är dock att ett miljöprogram inte rengör grundligt, som smutsiga tallrikar och bestick. Om du har bränd mat eller djupa fläckar är det värt att lägga dessa föremål åt sidan och köra en intensiv tvätt för att ta bort dessa märken. På det hela taget är eco-diskmaskinprogrammet ett bra alternativ för dem som vill vara mer miljömedvetna, men det är viktigt att vara medveten om dess begränsningar.

Duschsymbol

Duschsymbolen på din diskmaskin betyder inte bara att programmet är utformat för en intensiv sköljning – den kan också spara vatten. Genom att använda duschprogrammet kan du ge din disk en grundlig genomblötning utan att lämna den i diskbänken eller låta den rinna under kranen. Detta sparar inte bara vatten, utan är också mer hygieniskt än att lämna smutsig disk i diskhon. Så nästa gång du ser duschsymbolen på din diskmaskin, tveka inte att använda den!

Vinglas

Symbolen för vinglas på ett diskmaskinsprogram betyder att det är särskilt utformat för att diska glas. Detta program innehåller ofta en varmsköljning som ger glasen extra glans. Detta beror på att glas i allmänhet är känsligare än andra rätter och kräver särskild omsorg när de rengörs. Vinglassymboler är viktiga att ta hänsyn till när du diskar för att se till att alla dina rätter blir rena och gnistrande.

Med hjälp av dessa tips och förklaring av diskmaskin symboler hoppas vi att ni ska hitta smarta sätt att spara el och energi när ni använder er diskmaskin.

Lämna en kommentar