Bästa jaktradion 2024 – recensioner och bäst i test

Jaktsäsongen är precis runt hörnet och om du är en jaktentusiast vet du hur viktigt det är att ha en pålitlig jaktradio när du är ute i skogen. Oavsett om du jagar ensam eller med ett team finns det många alternativ för radioapparater på marknaden idag. Det kan vara svårt att veta vilken jaktradio man ska köpa utan att göra research först – men oroa dig inte! Vi har gjort allt det arbetet åt dig och avgränsat våra val av bästa jaktradioapparater detta år.

En jaktradio är ett nödvändigt redskap för en jägare som är ute på jakt och något som bör vara tillgängligt när han eller hon är ute och reser. Det är tack vare jaktradion som du kan hålla kontakten med jaktlaget under hela jakten.

Vissa jaktradioapparater kan också användas med hundpejl, vilket är bra om du jagar med hund. Det är möjligt att gå vilse i det stora utbudet av jaktradioapparater och det kan vara svårt att avgöra vilken som är lämplig för dig. Det finns många egenskaper, olika frekvenser, storleksfaktorer och stilalternativ att ta hänsyn till.

Den perfekta jaktradion är en radio som uppfyller dina och ditt jaktgruppers specifika krav. Det är svårt att avgöra vilken jaktradio du behöver och om det ska vara 155 Mhz eller 31 Mhz. Vi har testat de bästa jaktradioapparaterna på marknaden i Sverige och tagit fram utvärderingar. Du kan läsa om jaktradioapparater som fungerar med Bluetooth och hörlurar. Vi anser att en jaktradio ska vara både enkel och bekväm att använda på fältet. Det finns både billiga versioner med de mest grundläggande funktionerna och jaktradioapparater med allt som behövs, t.ex. Bluetooth, GPS och SMS-funktioner.

Prohunt basic digital jaktpaket 155 MHz

Prohunt basic digital jaktpaket 155 MHz
Prohunt basic digital jaktpaket 155 MHz

Letar du efter en prisvärd jaktradio av hög kvalitet? Titta inte längre än på Prohunt basic digital jaktpaket 155 MHz! Denna kraftfulla lilla enhet kan sända både digitala och analoga signaler på 155-frekvensen, vilket gör den perfekt för samordning med andra jägare eller spårare. Med en lång digital räckvidd och störningsfri kommunikation kan du hålla kontakten med andra jägare oavsett var du befinner dig i skogen. Och med en vikt på bara 240 gram är den lätt att hantera även när du har handskar på dig. Med 8 upplysta tecken på displayen är det dessutom lätt att hitta rätt kanal. Så gå inte ut i skogen utan ett Prohunt grundläggande digitalt jaktpaket 155 MHz!

Egenskaper

 • Smartscan
 • Ljudförstärkare
 • Scrambler
 • Frekvens 155MHz
 • Vikt 240 gram
 • Vattentät
 • Lång batteritid

Lafayette Jaktradio Smart Kombipaket Bluetooth

Lafayette Jaktradio Smart Kombipaket Bluetooth
Lafayette Jaktradio Smart Kombipaket Bluetooth

Vi presenterar Lafayette Hunting Radio Smart Bluetooth Combo Pack – perfekt för jägare som använder flera frekvenser för att kommunicera med sina jaktlag. Det här kombopaketet innehåller två radioapparater som fungerar på olika frekvenser, samt alla laddare och tillbehör du behöver. Dessutom innebär den praktiska bärväskan att du kan ta med dig radioapparaterna vart du än går. Så om du letar efter ett pålitligt och mångsidigt sätt att kommunicera med ditt jaktlag, behöver du inte leta längre än till Lafayette Hunting Radio Smart Bluetooth Combo Pack.

Båda är helt vattentåliga och har en IP-68-certifiering. Den erbjuder både analoga och digitala funktioner för att kombinera det bästa av två världar och samtidigt kommunicera med användare av tidigare versioner av jaktradioapparater.

När det gäller utvecklingen av jaktradio har man varit mycket noga med att garantera jägarnas säkerhet. Som ett resultat av detta har radions anropsfunktion utformats så att jaktpartners kan se vem som anropar om de inte känner igen anropet korrekt.

Ett nödlarmsystem har lagts till som kan användas i krissituationer. Detta meddelar andra jägare, som sedan kan avgöra vem som behöver hjälp. Detta i kombination med alternativet ”sökradio” gör att du lätt kan lokalisera den person som behöver hjälp.

Prohunt D52 Icom

Prohunt D52 Icom

Prohunt D52 Icom

Icom ProHunt D52 jaktradio är det perfekta verktyget för alla jägare. Med sina avancerade funktioner och tydliga ljud kan du hålla dig säker och i kontakt när du är ute i vildmarken. Den här radion är tillräckligt tålig för att klara av all terräng och den är lätt att använda, så att du kan fokusera på din jakt.

Trots sin kompakta storlek är ProHunt D52, 155 MHz, en jaktradio att räkna med. Den har många viktiga funktioner för den kräsne friluftsmannen. Den här modellen har både digitala och analoga funktioner. För att njuta av det bästa av båda världarna i ett och samma paket.

Den här jaktradion har bland annat Bluetooth och kompatibilitet med Garmin-spårningsenheter. Den är vattentät och har en IP67-klassning, vilket innebär att den fungerar lika bra i regn som under soliga dagar.

Radion spelar automatiskt in samtal i upp till 8 minuter vid både inkommande och utgående samtal. Den har också en teknik för brusreducering för tydligare kommunikation.

Icom Prohunt D52 är en liten, praktisk analog och digital jaktradio med stöd för IDAS-teknik. Den här modellen har många bra funktioner som inspelningsfunktion för både utgående och inkommande samtal. Du kan snabbt hitta kanaler eftersom du har en extra snabb skanningsfunktion.

Jaktradion har både en mycket tydlig LCD-skärm samt stabila mekaniska rattar. Självklart är jaktradion vattentät och har både svenska och norska jaktkanaler samt 14 extra kanaler. Oavsett om du är en erfaren jägare eller om du precis har börjat, kommer denna radio att göra din nästa jakt enklare än någonsin!

Egenskaper

 • Bluetooth
 • Batteristatus
 • Vattentät
 • Frekvens 155 MHz
 • Vikt 230 g

Zodiac One BT 31+155 MHz

Zodiac One BT 31+155 MHz
Zodiac One BT 31+155 MHz

Zodiac One BT 31+155 MHz är den perfekta radion för jägare som vill hålla kontakten med andra när de jagar sitt byte. Denna unika radio med två frekvenser erbjuder kanaler på både 31 MHz och 155 MHz, vilket gör den till den enda i sitt slag på marknaden. Med Combiantenn kan du få båda frekvenserna med en antenn, vilket gör det enklare och snabbare att få kontakt med andra jägare. Håll dig före konkurrenterna med denna innovativa jaktradio från Zodiac One.

Zodiac One är utformad för att vara både hållbar och vattenresistent, vilket gör att den håller länge trots intensiv användning. Färgen är tänkt att göra den enklare att hitta om du råkar tappa bort den när du är ute och reser.

Den har en lätt och kompakt design som gör den idealisk att bära med sig. Gummihöljet ger ett bekvämt grepp och ett säkert grepp oavsett om du har handskar eller inte. Det finns två olika modeller av denna radio; en med Bluetooth och en utan.

Prohunt Basic 2 från Icom

Prohunt Basic 2 från Icom
Prohunt Basic 2 från Icom

Icom ProHunt Basic 2 är en fantastisk jaktradio som dessutom är prisvärd. Den har många funktioner, inklusive alla kanaler du kan tänkas behöva, och den är orange så att den är lätt att se i skogen. Dessutom väger den bara 240 gram med både batteri och antenn, vilket gör den mycket bärbar. Chassit är gjutet aluminium och tål vatten extremt bra, så du kan vara säker på att den här radion håller för alla förhållanden.

 Egenskaper

 • Ljudförstärkare
 • Belyst display
 • Lång batteritid
 • Frekvens 155 MHz
 • Vikt 240 g
 • Helgjutet chassi

Zodiac Jaktradio Neo BT 155 MHz

Zodiac Jaktradio Neo BT 155 MHz
Zodiac Jaktradio Neo BT 155 MHz

Letar du efter den perfekta radion för dina nordiska jaktresor? Titta inte längre än till Zodiac Neo BT 155 MHz. Den här toppmodellen är utrustad med bluetooth-teknik, vilket gör kommunikationen mellan jägare och hundar till en barnlek. Dessutom gör dess enkla menyfunktion och tydliga display den lätt att använda i alla situationer.

Zodiacs Neo-modell är byggd med den arktiska jägaren i åtanke. Den har en frekvens på 155 MHz och har Bluetooth för problemfri chatt. Radions menyfunktion är lätt att använda och har dessutom en stor display för ökad bekvämlighet.

Den här jaktradion har alla viktiga funktioner och inga krusiduller. Fokus ligger på enkel användning snarare än avancerade funktioner.

Den har ett tyst läge, 8 kanaler, 1 GHz processorhastighet, fyra driftlägen och en IP-54-klassning. Den har 51 tangenter och skanning samt en kill-switch med ett tryck på en knapp.

Hunter Eliter 140/155

Hunter Eliter 140/155
Hunter Eliter 140/155

Hunter Eliter 140/155 är en av de bästa jaktradioapparaterna på marknaden idag. Den är fullmatad med funktioner som gör din nästa jakt till en succé. Med ett intuitivt användargränssnitt är den här radion lätt att använda och har alla funktioner du behöver för att hålla kontakten i fält. Oavsett om du ringer efter förstärkning eller bara håller kontakten med vänner har den här radion allt du behöver.

Hunter är känt för att producera utmärkt jaktutrustning. Hunter har länge ansetts vara en av de bästa jaktelektronikerna, och det har inte förändrats med introduktionen av denna radio.

Menyn är enkel att förstå och knapparna är lätta att nå. Du kan växla mellan analog och digital överföring. Det finns flera fördelar med att sända digitalt, en av dem är att du kan skicka krypterat material. Krypterad innebär att ingen av dina jaktkompisar kan lyssna på dina samtal. Du kommer inte att störas av andra jaktlag.

Egenskaper

 • Två antenner en för 140 och en för 155 mhz
 • 1 bältesclips
 • Laddkopp och nätadapter
 • Frekvens 140/155 mhz

Albecom Jaktradio Albe-x5 140/155MHz

Albecom Jaktradio Albe-x5 140/155MHz
Albecom Jaktradio Albe-x5 140/155MHz

Albecom jaktradio Albe-x5 140/155 MHz är det perfekta verktyget för jägare som vill hålla kontakten när de är ute på fältet. Den här radion innehåller sju kanaler på 155 MHz-frekvensen och sex kanaler för den norska 140 MHz-frekvensen, så att du alltid kan hitta en tydlig signal. Med den här radion kommer du aldrig att missa ett viktigt samtal eller vara utan kontakt med dina jaktkompisar.

Albe-x5 har alla funktioner som du vill ha i en jaktradio. På 155 MHz-bandet erbjuder den 7 kanaler, samt 6 kanaler på den norska 140 MHz-frekvensen.

Den här radion har justerbar brusreducering för tydligare och mer exakt kommunikation, samt en viskningsfunktion. En larmknapp har också inkluderats för din säkerhet, så att du kan kontakta hjälp i en nödsituation med ett enda tryck på en knapp.

Denna jaktradio har fyra olika programmeringsalternativ från Albecom.

Program 1 innehåller de 7 jaktstationerna på svenska frekvenser, samt möjlighet att välja PL-ljud.

Program 2 är en utökad version av program 1. Det innehåller de 7 jaktkanalerna på svenska frekvenser, men de är låsta med PL-toner. Det finns ytterligare 38 låsta PL-program i program 2. Den tredje kanalen, program 3, är den norska frekvensen 140 MHz. Alla VHF-sjöfrekvenser ingår i program 4.

Lafayette Smart Superpaket 31MHz

Lafayette Smart Superpaket 31MHz
Lafayette Smart Superpaket 31MHz

Vi presenterar Lafayette Smart Superpack 31MHz – din perfekta jaktradiokompis! Den här lilla och kompakta radion väger bara 230 gram och är lätt att bära med sig under jakten. Den har en analog mottagare för överlägsen ljudkvalitet och räckvidd, och levereras med en rad tillbehör som gör det enkelt att ansluta alla enheter du behöver. Så oavsett om du är ute i den öppna vildmarken eller djupt inne i skogen kan du vara säker på att den här jaktradion ger dig tydlig mottagning och skarpt ljud varje gång.

Egenskaper

Väska

Sms

Vikt 230 g

Frekvens 31 mhz

Identitet

Garmin inReach Explorer+

Garmin inReach Explorer+
Garmin inReach Explorer+

Garmin inReach Explorer+ är det perfekta verktyget för jägare som vill kunna hitta lätt i vildmarken och samtidigt hålla kontakten med andra jägare eller nära och kära. Den här enheten har en inbyggd GPS som gör det lätt att gå vilse, och även en jaktradio som låter dig kommunicera med andra jägare i din grupp. Dessutom är den här modellen utbyggbar, så du kan lägga till ännu fler funktioner när du behöver dem.

Explorer+ är den mest användarvänliga inReach-enheten hittills. Den gör det möjligt att kommunicera mellan andra inReach-enheter och att skicka SMS och e-post. Platsdelning och navigering hör till de ytterligare funktionerna.

Du kan enkelt skicka ett SOS-meddelande och få bekräftelse på att hjälp är på väg i en krissituation. Prylen är kopplad till Iridiums satellitnätverk, så du kommer aldrig att missa täckning där du befinner dig eller vara utom räckhåll för en radiokanal.

Du kan ansluta inReach Explorer+ till andra smartphones, t.ex. en Apple- eller Android-mobiltelefon. Du kan använda detta för att få tillgång till alla dina kontakter och andra funktioner direkt på din inReach-enhet.

Köpguide till att köpa jaktradio

Hur vi valde fram produkterna vi har på denna sida

Vi har plockat ut några varor på denna sida genom att surfa runt i olika internetbutiker och välja de som vi tror är de bästa. Vi känner att vi har en hyfsad förståelse för de flesta av varorna baserat på vår expertis inom området. Vi har provat eller haft en testpilot för några av produkterna på den här sidan. Vi har inte testat någon av varorna själva, men de finns med på listan eftersom vi anser att de verkar vara utmärkta produkter. Vi kom fram till denna slutsats genom att jämföra flera produktbeskrivningar och analysera prissättningen. Som ett resultat har vi valt ut vår testvinnare från varje produkt.

Jaktradio tester och recensioner

Det är viktigt att studera de tester som utförs på jaktradioapparater. Detta för att du inte ska köpa en jaktradio som inte har testats grundligt. Du har upptäckt fördelarna och nackdelarna med varje jaktradio efter att ha utfört olika testkörningar på olika jaktradioer. På den här sidan har vi sammanställt en lista över många grundligt utvärderade jaktradioapparater med utvärderingar.

Jaktradio Kombi

Det finns jaktradioapparater som kan fungera på både 31 och 155 MHz. Dessa kan vara lite dyrare, men det är i allmänhet värt det eftersom du inte behöver köpa separata för varje frekvens. Det finns också jaktradiopaket som innehåller två jaktradioapparater, varav den ena fungerar på 155 MHz-bandet och den andra på 31 MHz-bandet.

Bluetooth i jaktradio

Det finns en mängd utmärkta Bluetooth-headsets tillgängliga. Bluetooth gör att du kan ansluta headsetet trådlöst till antingen din telefon eller ett par hörselskydd. Personligen föredrar vi jaktradioapparater med Bluetooth-funktion eftersom du kan använda dem handsfree för andra saker, vilket kan vara kritiskt under en jakt.

Jaktradio med SMS

Du kan enkelt, smidigt och tyst kommunicera med hela jaktlaget genom att använda SMS i din jaktradio. Många jägare vill ha en möjlighet till textmeddelanden i sina jaktradioapparater.

Analog jaktradio

En analog jaktradio är vanligtvis en äldre generation jaktradio. Digitala funktioner är vanligare i de nyaste.

Jaktradio Frekvenser

Frekvensen som används av ditt jaktlag under jakten är det första du ska titta på när du köper en jaktradio. Detta beror på att de flesta jaktradioapparater arbetar på frekvenser på 155 MHz eller 31 MHz. Det finns dock vissa modeller som kan använda båda frekvenserna.

Digital Jaktradio

En jaktradio som köps idag är i allmänhet en digital enhet med många smarta funktioner. Samtal på en digital jaktradio kan krypteras. Detta innebär att ingen annan än medlemmarna i din jaktgrupp kommer att höra ditt samtal.

En annan fördel med en digital jaktradio är att du inte störs av andra jaktlag.

Individanrop

Med individanrop kan man prata med en person utan att resten av teamet hör det. När du bara behöver att en person hör samtalet är detta en fantastisk funktion.

Jaktlagskanal

Du kan ofta välja din egen jaktlagskanal. Det finns flera jaktlagskanaler tillgängliga.

Billig jaktradio

Du kan få billiga jaktradioapparater från till exempel Kina eller biltema. De har dock sällan mycket högre kvalitet och är inget vi rekommenderar. Kvalitetstillverkare tillhandahåller också billiga jaktradioapparater.

Jaktradio alarm

De flesta av dagens jaktradioapparater har en larmfunktion som gör det enkelt att kalla på hjälp genom att bara trycka på en knapp.

Sök jaktradio

Detta är en funktion som gör att du kan leta efter en saknad jaktradio eller ett larm med hjälp av ljus och ljud. Du kan lokalisera jaktradion med hjälp av ljus och ljud.

Språk

En jaktradio har i allmänhet stöd för många olika språk. Detta kan vanligtvis enkelt ändras i menyn.

Land

Landet kan enkelt konfigureras, precis som med språk. Jaktradion kan ställas in så att den söker efter lämpliga jaktkanaler baserat på denna information.

Det finns flera utmärkta radioproducenter för jägare

 • Lafayette
 • Baofeng
 • Albecom
 • Commaster
 • Hylte
 • Garmin
 • Zodiac
 • Hunter
 • Genzo
 • Icom

Frågor och svar om jaktradio

Varför ska jag använda en jaktradio?

Det finns många anledningar till varför du bör använda en jaktradio. Några av de viktigaste skälen är att hålla kontakten med dina jaktpartners, att vara säker i skogen och att få hjälp om du går vilse eller skadar dig.

Att kunna kommunicera med dina partners är viktigt för att se till att alla är på samma sida och vet var alla befinner sig. Detta kan förhindra olyckor och skador, och kan även hjälpa till att snabbt lokalisera saknade medlemmar i ditt sällskap.

Att vara säker i skogen är en annan viktig anledning att använda en jaktradio. Med en radio kan du hålla koll på dåligt väder eller farliga vilda djur som kan finnas i området. Om något händer har du ett sätt att kalla på hjälp.

Ska jag välja 155 eller 31 MHz till min jaktradio?

Det är en bra idé att titta på frekvensen som en jaktradio arbetar på, antingen 155 MHz eller 31 MHz. För att avgöra vilken du ska köpa måste du veta vilken frekvens ditt jaktlag använder.

Om du jagar i flera jaktlag som använder olika frekvenser vill du ha en radio som kan ta emot båda frekvenserna.

155 MHz är det bättre valet eftersom det har en längre räckvidd. 31 MHz är bra för jakt på nära håll, men 155 MHz ger dig större flexibilitet när det gäller din jaktplats.

155Mhz ger större avstånd än 31Mhz vid liknande effektnivåer. Motprestationen med denna högre frekvens är dock att det finns färre kanaler tillgängliga för användning på detta band, vilket kan göra det svårt att hitta en öppen kanal när du är ute på fältet. På grund av atmosfäriska störningar vid lägre frekvenser kräver dessa radioapparater dessutom en extern antenn, annars kan de förlora kontakten med sin tilldelade ”basstation” med jämna mellanrum under drift – något som vanligtvis inte behövs för någon som använder en radio med kortare våglängd som 31 MHz-vågor (som också har mindre hinder från träd och andra växter)

Vad ska man ha för jaktradio?

När du letar efter en jaktradio är det viktigt att bestämma vilka funktioner som är viktigast för dig. Några av de viktigaste funktionerna är att kunna kommunicera med dina jaktpartners, att vara säker i skogen och att ha ett larm i nödfall.

Om du vill ha en radio som kan kommunicera med flera jaktlag som använder olika frekvenser behöver du en radio som fungerar på 155 MHz. Om du bara jagar med ett lag kan du använda en radio på 31 MHz.

En 155 MHz-radio har en längre räckvidd än en 31 MHz-radio. Om du letar efter en radio med lång räckvidd är 155 MHz det bättre alternativet. Om du behöver en radio för jakt på nära håll är 31 MHz ett bra val.

Den bästa jaktradion är den som passar dig. Det finns många olika modeller att välja mellan, så det är viktigt att göra din forskning och hitta en som fungerar bra för dina behov. Några faktorer att ta hänsyn till när du väljer en radio är bland annat: Hur stor räckvidd har den? Vilka funktioner har den? Är radion vattentät och stöttålig, och kan den fungera i kallt väder?

Det är också viktigt att se till att du får rätt antennstorlek för din modell. Och slutligen får du inte glömma säkerheten! Läs alltid tillverkarens anvisningar innan du använder någon typ av jaktutrustning, och följ alla säkerhetsföreskrifter som anges i handböcker eller på förpackningsmaterial.

Vilken frekvens har jaktradio?

De jaktradioapparater som vi har testat fungerar antingen på 155 MHz eller 31 MHz. Det innebär att de kan kommunicera med flera jaktlag som använder olika frekvenser. Om du jagar med endast ett lag fungerar en 31 MHz-radio bra. Om du behöver en radio för långdistanskommunikation är 155 MHz ett bättre alternativ.

Hur lång räckvidd har en jaktradio?

Räckvidden för en jaktradio beror på sändarens effekt, terrängen samt antennens storlek och typ. I allmänhet har en jaktradio med en sändare med låg effekt en räckvidd på cirka 8 km, medan en sändare med hög effekt kan ha en räckvidd på upp till 80 km.

Terrängtypen påverkar också räckvidden för en jaktradio. Platt, öppen terräng gör att sändningarna kan färdas längre än i kuperade eller skogiga områden. Slutligen påverkar även antennens storlek och typ av antenn räckvidden. En längre antenn ökar räckvidden, medan en mindre antenn minskar den.

Räckvidden för en jaktradio beror också på vilken frekvens den arbetar på. En 155 MHz-radio har längre räckvidd än en 31 MHz-radio.

Hur fungerar en digital jaktradio?

En digital jaktradio är en typ av tvåvägsradio som sänder och tar emot digitala signaler. Detta gör dem mer tillförlitliga och säkra än analoga radioapparater, som sänder och tar emot analoga signaler. Digitala radioapparater är också mindre känsliga för störningar från andra elektroniska apparater.

Digital jaktradio är ett system för trådlös kommunikation som fungerar på 2-meterbandet (MHz). Digitala signaler överförs med hjälp av frekvensförskjutning med hastigheter på upp till 1200 bps, och mottagarna kan vara analoga eller digitala.

Digitala jaktradioapparater arbetar på andra kanaler än vad traditionella AM/FM-radioapparater använder, så det är möjligt för två personer som båda har digitala jaktradioapparater att sända samtidigt utan störningar från varandra om de inte befinner sig på samma kanal. Kanalerna är bokstavsbetecknade och varje kanal har 12 tillgängliga platser; A till och med L, sedan M till och med T, sedan U till och med Z, osv… Det finns också fem ”specialkanaler” som inte behöver tilldelas några nummer ännu eftersom jägarna fortfarande kan använda dessa kanaler när de får

En digital kanal arbetar med en dataström, vilket innebär att signalen endast överför tal. Därför kan en digital kanal aldrig vara högljudd. Störningsfri överföring av analog radio jaktradio och hundradio. De traditionella frekvenserna på 155 MHz används inte av Zodiacs digitala jaktradio.

Lämna en kommentar