Bästa nagelstärkaren 2023 – fixa friska och starka naglar enkelt och snabbt

Ett par rena och välvårdade händer är viktigt i många sammanhang, inte minst för vårt eget välbefinnande. Det ska dock inte underskattas hur pass viktigt det är att även vårda naglarna. De glöms lätt bort och de kan börja skiva sig.

Guide till nagelstärkare

Med en bra nagelstärkare kan du råda bot på de här problemen. Genom en kur, eller genom att använda nagelstärkaren som baslack får du snabbt friska och starka naglar.

De allra flesta har eller kommer att drabbas av naglar som flisar sig eller som visar sig sköra på annat sätt. Det kan ha att göra med stress, kost eller med helt andra saker. Det här blir lätt en ond spiral som fortsätter länge.

I regel börjar det med att lagrets hårda yta tunnas ut. Sedan blir nageln mjukare och mjukare. Då är det svårt att stoppa processen utan en riktigt bra nagelstärkare.

Nagelstärkaren hjälper nageln med det den inte klarar av. Ofta blir nageln trasig för att den saknar styrka, eller för att den är torr. Det kan också handla om att den inte är flexibel nog. Med nagelstärkaren tillsätts olika ämnen som hjälper till att bygga upp nageln igen. På så sätt blir den starkare och mer motståndskraftig.

Man kan tro att åtgärder som lösnaglar skyddar men så är inte fallet. De kan rent av slita än mer på nageln. Likaså kan vitaminbrist och mediciner göra naglarna skörare. Förr var det vanligt att också nagelstärkare slet på naglarna men så är inte längre fallet.

Naglar består till stor del av keratin och keratinet kan göra att nageln blir torr och porös. Även om du oljar in nageln och nagelbanden får du inte samma djupgående och långvariga effekt som en nagelstärkare ger.

Om du inte har extremt tunna naglar kan det också vara bra att fila dem lite så att alla döda hudceller försvinner. Då kommer nagelstärkaren att ge än bättre effekt. Fila även nageltippen så att den kan ta åt sig extra mycket av nagelstärkaren. I regel är det nämligen den delen av nageln som blir extra torr.

Se också till att naglarna hålls jämna och släta eftersom en ojämn nagel tenderar att spricka och skiva sig mer än en jämn nagel.

En nagel som går av tar ungefär sex månader att växa ut igen. Det kan variera lite från person till person. Långfingrets nagel, som i regel slits ganska fort växer fortast, och lillfingernageln är långsammast på att växa.

Om du vill ha hela och fina naglar kan det alltså löna sig att göra en kur med nagelstärkare någon eller några gånger per år. Då vet du att dina naglar alltid håller sig i trim. När naglarna får de vitaminer de behöver kan de också växa snabbare och bättre.

För att få snygga händer och naglar krävs det alltså en hel del tid och tillbehör. En bra nagelstärkare, en nagelfil och en handkräm är det man bör starta med. För naglarnas del är det främst filningen och nagelstärkaren som gör skillnad.

Nagelstärkaren ger dessutom nageln ett glansigt eller matt utseende även när den används utan andra nagellack beroende på vilken variant man väljer. Bara det ger ett mer välvårdat intryck överlag.

Vi har testat flera olika nagelstärkare med varierande resultat. Man kan dock se att de allra flesta håller vad de lovar. En del produkter ger dock ett mer långvarigt resultat än andra, medan vissa produkter är billigare.

I kategorin bäst – billigast står Depend Strength Instant Repair Nagelstärkare som vinnare. I mediumklassen ligger Scratch Nails No Soft Nail bra till och Micro Cell Nail Repair Nagelförstärkare blir solklar vinnare i lyxklassen. Vi har också utsett en joker och där finner vi Mavala Mava-Strong som vinnare.

Depend Strength Instant Repair Nagelstärkare

Depend Strength Instant Repair Nagelstärkare bild

Depend erbjuder i sin produkt Depend Strength Instant Repair Nagelstärkare en lösning som både fungerar som nagelstärkare och som baslack.

Det här är en bra lösning för dig som inte vill lägga ut allt för mycket pengar, men som trots allt vill ha en bra produkt som gör vad den lovar.

Scratch Nails No Soft Nail

Scratch Nails No Soft Nail bild

Märket Scratch nails kommer från Sverige och Scratch Nails No Soft Nail är en bra produkt i mellanklass. Om du vill ha bra kvalitet är det här ett bra märke att satsa på.

Den här produkten skyddar nageln och bygger upp den. Det går alltså både att använda den som baslack och som en stärkande kur.

Micro Cell Nail Repair Nagelförstärkare

Micro Cell Nail Repair Nagelförstärkare bild

Micro Cell Nail Repair Nagelförstärkare är en produkt som håller vad den lovar. Om du inte vill eller har tid att bättra på ditt nagellack varje dag sitter den här varianten i upp till en vecka.

Här får torra och spröda naglar verkligen vad de behöver. De blir snygga, stabila och starka.

Mavala Mava-Strong

Mavala Mava-Strong bild

Mavala Mava-Strong kan användas under det vanliga nagellacket som ett baslack. På så sätt stärker det naglarna samtidigt som du får ett mer hållbart överlack.

Den här produkten innehåller också tea tree olja. Den här oljan tar bort och dödar bakterier. Det gör att dina naglar håller sig friska och fräscha längre.

Varför ska du läsa vår test av nagelstärkare?

Vi har i vårt test av nagelstärkare tagit upp produkter i både högre och lägre prisnivåer. Vi har också låtit verkliga personer prova produkterna. Våra testare har alla problem med tunna och sköra naglar och de har fått prova nagelstärkarna under två veckor.

Vårt test är inte påverkat av återförsäljare, nagelsalonger eller andra. Åsikterna kommer helt och hållet från resultatet våra testpersoner erhållit under och efter sin testperiod.

Vem har nytta av en nagelstärkare?

Alla som upplever att de har sköra naglar som spricker eller skivar sig, eller som bara har tunna naglar har stor nytta av en nagelstärkare. Även den som vill ha ett glansigare eller mer hållbart resultat av sitt vanliga nagellack kan ha nytta av dem.

Ditt kön, din ålder eller dina naglars längd spelar mindre roll. Alla kan behöva en stärkande kur för naglarna någon gång i livet.

Hur valde vi nagelstärkare att testa?

Vi har tagit del av flera olika recensioner och tester online för att se vilka nagelstärkare som rekommenderas där. Vi har också kontaktat olika nagelvårdssalonger i vår närhet för att även få tips om olika produkter från dem. På så sätt har vi hittat produkter i flera olika prisklasser.

Några av produkterna är avsedda att användas av proffs på salong, men de alla finns att köpa online.

Hur utfördes testerna av nagelstärkare?

Vi utförde våra tester genom att låta en person testa varje nagelstärkare i två veckor. Alla testpersoner hade svaga eller skadade naglar i testets början. Produkterna har alltså testats på riktiga naglar och av verkliga personer som har fått prova allt från applicering till borttagning och kontroll av resultat.

Under testperioden har testpersonerna inte använt några andra produkter eller förändrat sitt liv på några sätt som i övrigt ska ha kunnat påverka naglarna positivt eller negativt.

Bäst i Test av nagelstärkare

Här presenterar vi slutresultaten av våra utförliga tester av alla nagelstärkare i denna köpguide och lyfter fram våra utvalda bäst i test nagelstärkare. Från en billig nagelstärkare som överraskar oss alla med sitt utmärkta resultat, till en lite dyrare men avsevärt lyxigare nagelstärkare. Nedan hittar du våra recensioner av dessa nagelstärkare som valts ut till bäst i test just nu.

Budget: Depend Strength Instant Repair Nagelstärkare

Budget: Depend Strength Instant Repair Nagelstärkare test

Produkten Depend Strength Instant Repair Nagelstärkare är vår vinnare i kategorin bäst-billigast. Det här är en produkt som gör att nageln inte går av eller skivar sig lika lätt. Det tar ett par veckor att få effekt av nagelstärkaren men det är värt väntetiden. Den här nagelstärkaren innehåller både kalcium och B5 vitamin som stärker nageln och nagelbanden.

Den här nagelstärkaren lägger sig som ett extra skyddande lager ovanpå nageln. Det medför självklart att nageln skyddas bättre, samtidigt som den stärks. Produkten fungerar också utmärkt som baslack under ett annat nagellack. Man får ett hållbart resultat av Depend Strength Instant Repair Nagelstärkare, och det håller i upp till en och en halv vecka vilket faktiskt är väldigt länge jämfört med andra produkter.

Depend är överlag ett varumärke som är känt för budgetprodukter och de har varierande kvalitet i sitt sortiment men det här är definitivt en produkt som är värd att testa. Ett stort plus är också att den inte innehåller det giftiga ämnet formaldehyd, vilket annars är vanligt i billigare nagelstärkare.

Mellan: Scratch Nails No Soft Nail

Mellan: Scratch Nails No Soft Nail test

Scratch Nails No Soft Nail kommer från det svenska märket Scratch Nails som funnits på marknaden i över 30 år.

Den här nagelstärkaren innehåller bland annat keratin. Den hjälper nageln att bygga upp sitt eget lager av keratin och den bygger upp nageln inifrån. Du kan välja att bara ha nagelstärkaren på naglarna. Den gör då naglarna glansigare samtidigt som den stärker dem. Du kan också använda produkten som baslack under ett vanligt nagellack. Då stärker den naglarna samtidigt som den skyddar dem från uttorkning. Dessutom kommer nagellacket att se betydligt bättre ut och du får också ett mer hållbart resultat.

När du börjar använda den här kuren lägger du på ett lager av nagelstärkaren varje dag i en vecka. När den veckan har gått tar du bort alla lager och börjar om igen. Det här kan du fortsätta med tills önskat resultat uppnås.

Den här produkten är framställd helt utan några giftiga ämnen som DBP, Kamfer och formaldehyd. Det kan vara bra att känna till som konsument.

Premium: Micro Cell Nail Repair Nagelförstärkare

Premium: Micro Cell Nail Repair Nagelförstärkare test

Vår vinnare i lyx-kategorin, Micro Cell Nail Repair Nagelförstärkare, gör verkligen under för sköra och tunna naglar. Den här produkten innehåller en unik sammansättning av proteiner och keratin. Det är vad naglar huvudsakligen är uppbyggda av och det medför att produkten tar tillvara de naturliga beståndsdelarna för att göra nageln starkare.

Produkten används främst för att förhindra att naglarna går av eller skivar sig men den fungerar också utmärkt som baslack under annat nagellack.

Micro Cell Nail Repair Nagelförstärkare är väldigt enkel att måla på naglarna. Den lilla och smidiga penseln gör det lätt att lägga nagelstärkare där man vill ha den och även högst uppe på nagelns tipp där nageln ofta är som känsligast kan man lägga på produkten med bra resultat.

Oavsett om du väljer att lägga på ett annat lack över nagelstärkaren eller inte kan du förvänta dig ett slätt och glansigt resultat. Dessutom finns nagelstärkaren från Micro Cell i tre varianter. Den ena är glansig, den andra matt och den tredje innehåller svag färgpigment som ljusar upp nageln.

Specialare: Mavala Mava-Strong

Specialare: Mavala Mava-Strong test

Mavala Mava-Strong är en jokerprodukt. Det är inte en dålig produkt men den platsar inte riktigt heller in som vinnare. Den här nagelstärkaren både bygger upp och stärker nageln samtidigt som den fungerar bra som underlack.

Om du önskar en antibakteriell effekt är det här en mycket lämplig produkt eftersom den innehåller bakteriedödande tea tree olja. Även oljan i sig hjälper till med uppbyggnaden av nageln.

Mava-Strong gör också att nagelplattan blir mer motståndskraftig och den blir också tjockare. Det beror på att nagelstärkaren innehåller kristalliserat resin. Det är en relativt unik ingrediens som inte många andra nagelstärkare innehåller.

Mavala tillverkar överlag bra produkter för naglar och så är även fallet när det kommer till den här nagelstärkaren. Den gör sitt jobb och resultatet blir bra och hållbart. Den kommer dessutom i en lite mindre flaska, vilket kan vara praktiskt. Det är helt enkelt för att man ska kunna använda upp produkten medan den är färsk. På så vis garanteras man alltid att resultatet blir bästa möjliga.

Uppstickare bland nagelstärkare

Vi får bara välja ut och besluta om en bäst i test nagelstärkare i varje kategori men det finns ändå ett antal andra vi vill tips om. De nagelstärkare vi tar upp nedanför utmanade verkligen våra bäst i test vinnare.

Sally Hansen Complete Care

Sally Hansen Complete Care test

Med Sally Hansen Complete Care får man en bra nagelvård till bra pris. Märket Sally Hansen är överlag känt för att skapa bra produkter. Just den här produkten förhindrar att naglarna skivar sig, spricker eller får flisor. Det räcker i regel med att bättra på med förstärkare en gång i veckan eller vid behov. Resultat kan man i regel se efter någon vecka. Använder man vanligt nagellack går det utmärkt att ha på över förstärkaren och man kan många gånger rent av få ett bättre resultat än vanligt.

China Glaze Nail Lacquer

China Glaze Nail Lacquer test

China Glaze Nail Lacquer är en nagelförstärkare som ofta används på nagelsalonger och inom professionell nagelteknik. Trots sitt namn kommer varumärket inte från Kina utan från USA.

Sitt namn, China Glaze påminner om porslin och det har produkten fått eftersom den innehåller kaolin. Det här ämnet stärker nageln även inifrån. Ämnet kaolin finns också i leran som används när man tillverkar porslin.

Den här nagelstärkaren gör att naglarna blir starkare och dessutom är den färgsatt för att likna vanligt nagellack.

OPI Nail Envy Sensitive & Peeling Nail Strengthener

OPI Nail Envy Sensitive & Peeling Nail Strengthener test

Nagelstärkaren OPI Nail Envy Sensitive & Peeling Nail Strengthener kommer från tillverkaren OPI. Den här nagelstärkaren lägger man på ett nytt lager av en gång varje dag. Efter en vecka tar man bort allt från naglarna och så börjar man om på nytt igen. Man fortsätter sedan så här så länge man vill eller tills dess att man uppnår det önskade resultatet.

Den här produkten innehåller inte farliga ämnen som till exempel formaldehyd. Dessutom ger den ett snabbt resultat efter bara några veckors användning.

Trind Nail Repair

Trind Nail Repair test

Varumärket Trind har funnits i flera år och det är därifrån Trind Nail Repair kommer. Det här är en nagelstärkare som främst är tänkt att använda på naglar som lätt skivar sig. Även tunna naglar kan ha stor nytta av produkten. Trind Nail Repair bidrar med fukt och keratin som stärker naglarna och störst effekt märker man efter ett par veckor. Nageln blir också mer flexibel. Nagelstärkaren är lätt färgsatt med en rosa ton för fin färg på naglarna.

Vanliga frågor om nagelstärkare

Innan du helt bestämmer dig för vilken nagelstärkare som du ska köpa rekommenderar vi att du först läser igenom nedan svar på vanliga frågor som är relaterade till naglar och nagelstärkare.

Sliter det mycket på naglarna med nagelstärkare?

Nej, i de allra flesta fall sliter en nagelstärkare inte på naglarna. För flera år sedan var det vanligt att produkterna innehöll starka kemikalier som kunde slita på naglarna men det är inte lika vanligt i dag. Man har tagit fram nya tekniker och produkter som i de flesta fall håller sina löften. I och med det här har man också tagit bort en hel del skadliga ingredienser. Vi har bara med produkter som är helt säkra att använda i vårt test.

Hur snabbt torkar nagelstärkare?

Hur lång tid det tar för en nagelstärkare att torka kan variera något beroende på vilken produkt man väljer. Torktiden beror också på hur tjockt lager man lägger på. Om man bara lägger på ett tunt lager tar det i regel inte mer än några minuter innan ytan är torr. Innan nagelstärkaren är helt torr får man dock räkna med en halvtimmes torktid om man lägger på ett tjockare lager. Ska man lägga på flera lack måste dessutom varje lager torka innan man lägger på ett nytt.

Går det att boosta sina naglar inifrån?

Ja, i regel går det faktiskt att stärka och boosta sina naglar inifrån. Det handlar mycket om vad man äter och om att ta hand om sin kropp i övrigt. Olika sammansättningar av B-vitamin kan ge naglarna en väldigt bra boost när det gäller deras växt och styrka. Det finns också olika preparat som kan hjälpa naglarna att bli starkare. De kallas ofta just för nagelstärkare.

Det kan också löna sig att äta bättre överlag. Även mer motion, mer eller bättre sömn samt bättre vanor är sådant som kan stärka naglarna.

Hur gick testerna av nagelstärkare till?

Våra testvinnande nagelstärkare i de olika kategorierna är framtagna baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser och utifrån detta tar vi fram vilka produkter vi anser vara bäst inom olika prisklasser.

Sammaställning om nagelstärkare

Nu har vi tagit oss fram hela vägen till slutet av detta ingående test av nagelstärkare. Vi har här främst lyft fram och rekommenderat våra bäst i test nagelstärkare, en i varje kategori. Allt från en billig nagelstärkare som vi samtidigt tycker fungerar riktigt bra, till en lite dyrare men mycker lyxigare nagelstärkare. Nedan sammanställer vi våra bäst i test nagelstärkare för att underlätta ditt val när det blir dags att köpa.

KategoriNagelstärkareCirkapris
PremiumMicro Cell Nail Repair Nagelförstärkare190 kr
MediumScratch Nails No Soft Nail135 kr
BudgetDepend Strength Instant Repair Nagelstärkare96 kr
SpecialareMavala Mava-Strong120 kr

Referenser

Lämna en kommentar