Välj rätt inglasad veranda för din entré och uterum

Om du drömmer om en inglasad veranda som kan användas året runt, både som entré och uterum, är det viktigt att jämföra olika alternativ innan du gör ditt val.

Genom att ha en inglasad terrass kan du njuta av verandan och äta utomhus i alla väder. En inglasad entré kan också ge ditt hem en trevlig och välkomnande ingång.

Med dagens kompletta uterum är det enkelt att montera en inglasad veranda entré som passar perfekt till din bostad. Att välja rätt modell för att ansluta verandan till ditt hus är av största vikt.

Det finns också olika material och det är viktigt att välja en inglasad veranda som tål både väder och vind. För att komplettera din altan kan du också titta på skjutdörrar som kan monteras till din inglasade veranda.

Det finns många faktorer att tänka på när du väljer och monterar en inglasad veranda. I denna artikel ger vi dig tips och råd för att hjälpa dig i ditt val. Läs vidare för att lära dig mer om de olika alternativen för en inglasad veranda entré och uterum.

Bygga ett inglasat uterum på befintlig altan

Funderar du på att bygga ett inglasat uterum på din befintliga altan? Det är ett utmärkt sätt att förlänga sommarsäsongen och skapa en mysig plats att njuta av året runt. Med ett inglasat uterum kan du skydda dig från väder och vind samtidigt som du får behålla ljuset och den vackra utsikten.

Bygga ett inglasat uterum på befintlig altan

Det finns många inspirerande alternativ när det kommer till val av inglasad veranda. Veranda Drömma Energi erbjuder en fasadmonterad lösning som ger ett stilrent och modernt uttryck. Glädja erbjuder ett uterum på altan som kan anpassas efter dina önskemål, medan Skapa 14,5 m2 erbjuder ett uterum på altan som kan anpassas efter säsong. Oavsett vilket alternativ du väljer kommer du att få en fantastisk uterumsupplevelse.

Ett inglasat uterum på befintlig altan ger dig möjlighet att skapa ett uterum för alla säsonger. Genom att glasa in altanen kan du skapa en oas där du kan njuta av naturen oavsett väder. För att betona husets entré kan du välja en inglasad veranda som ger ett inbjudande intryck. När det kommer till val av modell och material kan du anpassa efter dina egna preferenser och husets stil.

Inspiration till val av inglasad veranda

Vill du skapa en ljuvlig inglasad veranda? Låt dig inspireras av många spännande alternativ som Veranda Drömma Energi, Glädja och Skapa 14,5 m2.

Oavsett om du drömmer om ett uterum anpassat efter önskemål eller ett populärt uterum för att möta alla behov, finns det en inglasad veranda för dig. Ta en titt på Veranda Hylla 14,4 m2 och Veranda Känna för olika storlekar och designmöjligheter.

Genom att välja rätt inglasad veranda för din entré kan du skapa ett uterum som kan användas året runt. Betona och förhöj husets entré med en inglasad veranda och välj rätt material och skjutdörrar för att ge din altan den perfekta touchen.

Drömma Energi

Veranda Drömma Energi (Fasadmonterat inglasat uterum)

Drömma Energi representerar nästa steg i elegans och funktionalitet för inglasade verandor. Med sin unika design som kombinerar fasta fönster med en förstärkt struktur, bjuder denna modell på en atmosfär som både är inbjudande och varm, även under de kyligaste månaderna. Den är idealisk för både stora familjehem och mysiga sommarstugor, tack vare en mångsidig storleksskala från 15,2 till 27,5 m².

Denna produkt är inte bara estetiskt tilltalande utan även hållbar och säker. Varje del, inklusive limträdelarna, fast fönster, källarfönster, pardörr och kanalplasttak, är CE-märkta. Detta garanterar högsta kvalitet och uppfyllande av de strikta europeiska standarderna.

För att addera ytterligare komfort och energieffektivitet har Drömma Energi utrustats med treglasfönster och förstklassig isolering. Denna moderna och genomtänkta design säkerställer att ditt nya uterum kommer att vara en plats där du kan slappna av, oavsett årstid, medan du sparar på energikostnaderna.

Drömma Energi är mer än bara en inglasad veranda; det är en investering i ditt hem som ökar livskvaliteten och skapar ett extra rum att njuta av. Med dess skräddarsydda storleksalternativ och beprövade kvalitetskomponenter, står Drömma Energi redo att förvandla ditt hem till den oas du alltid drömt om.

Glädja

Glädja (Uterum på altan som anpassas efter önskemål)

Glädja är en portal mellan din inomhuskomfort och naturens skönhet, en plats där dina gäster blir en del av landskapet utan att behöva stå ut med väder och vind. Med ett glastak som sträcker sig högt uppåt och gavelspetsfönster som ger en panoramautsikt, blir varje måltid under dess tak en fest för sinnena.

Detta unika uterum är mer än bara en inglasad veranda; det är en mångsidig förlängning av ditt hem där gränserna mellan inne och ute suddas ut. Genom att kombinera en sadeltaksstomme, vackra vita skjutdörrspartier, gavelspetsfönster och robust kanalplast, skapar Glädja en luftig och ljusfylld atmosfär som bjuder in naturen i ditt vardagsrum.

Glädja är inte bara ett namn, det är en känsla. Med ett totalt område på 12,1 m² och enkelheten i ett komplett paket som kan monteras direkt mot en husvägg, kan du enkelt förvandla din trädgård eller terrass till en elegant samlingsplats. Välkommen till Glädja – där vardagen möter naturen i perfekt harmoni.

Skapa

Skapa 14,5 m2 (Uterum på altan som kan anpassas efter säsong)


Säg hej till Skapa, en exklusiv och mångsidig inglasad veranda som harmoniskt förenar ditt hem med naturen utanför. Skapad för att smälta samman med husets arkitektur, är Skapa det perfekta tillskottet för mindre bostäder eller sommarstugor, och dess kompakta design upptar minimal väggyta. Flera olika storleksalternativ säkerställer en anpassad lösning för varje hem.

Designen hos Skapa är ett mästerverk i sig själv. Det bakåtlutande taket är inte bara estetiskt tilltalande, men det öppnar också upp verandans framsida och erbjuder en spektakulär utsikt över din trädgård. Inspirerad av den populära Fira-modellen, förkroppsligar Skapa en tidlös stil som kompletterar både klassiska 70- och 80-tals bostäder samt moderna hem.

Med en yta på 14,5 kvadratmeter och möjligheten att fästa vid husets kortsida, är Skapa mer än bara ett uterum – det är en inbjudande oas där du kan njuta av naturen året runt. Upplev skönheten i din omgivning med komfort och stil, och låt Skapa vara en förlängning av ditt hem som ger en ny dimension till ditt vardagsliv.

Fira

Fira Uterum (Populärt uterum som kan anpassas efter behov)

Fira representerar en fusion av funktionalitet och estetik i inglasade verandor och står som en förebild för modern utomhustrivsel i Sverige. Dess eleganta design och individuella anpassningsalternativ erbjuder dig en skräddarsydd lösning som går hand i hand med dina unika krav och förväntningar. Vill du ha mer ljus, rymd eller en nyanserad färgpalett? Med Fira, kan du välja storlek, färg och isolerförmåga för att skapa din egen drömveranda för alla årstider.

Det som gör Fira så attraktivt är dess mångsidighet och kvalitet. Med en imponerande 150 olika storlekar, är det inte bara ett val utan en investering i ditt hem. Den CE-märkta limträstommen i gran garanterar hållbarhet, medan de olika skjutdörrarna – Optimal, Excellent och Isolent med säkerhetsglas och olika takalternativ – tillgodoser allt från sommar till vinterbehov. Välj Uterumspartier från serien IZO och kanalplasttak med 50 mm tjocklek för en kontinuerlig underhållsvärme runt 10 grader, och förvandla din veranda till ett extra rum att njuta av året runt.

Fira är mer än bara ett uterum – det är en plats där hemmet möter naturen, en förlängning av ditt vardagsrum där du kan njuta av friheten och skönheten i utemiljön utan att kompromissa med komfort. Inklusive allt du behöver för ett komplett uterum, tillhandahåller Fira en sömlös integration med ditt hem och en investering i en livsstil där kvalitet och estetik går hand i hand. Utforska möjligheterna och förverkliga din vision med Fira, din partner i modern utomhuslyx.

Hylla

Veranda Hylla 14,4 m2 (Inglasad veranda i flera storlekar som kan anpassas efter huset)

Hylla representerar elegansen och tidlösheten i traditionell arkitektur, skapad för att ge en sömlös och vacker utvidgning av ditt hem. Med fasta och öppningsbara fönster, denna paketlösning kombinerar det bästa av både uterum och tillbyggnad, vilket gör att den perfekt passar in i sekelskifteshusets charm. Med möjlighet att välja bland fyra olika storlekar och tre olika varianter med öppningsbara partier, skräddarsys denna veranda för att passa dina unika behov och preferenser.

Konstruerad med precision och omsorg, levereras Hylla med en robust stomme av gran (limträ), och komplett med alla nödvändiga komponenter som utvändiga foder och panel, tak inklusive råspont, underlagspapp och täckplåt. Med fina detaljer som fönsterdörrar, pardörrar och handtag i aluminium med invändig låsning, erbjuder denna veranda en kombination av funktionalitet och estetik som kommer att berika ditt hem.

Med Hylla får du en veranda som är mer än bara en utbyggnad; det är ett elegant smycke som höjer ditt hems karaktär. Oavsett om du väljer en variant med en öppningsbar dörr och ett överfönster, eller två öppningsbara dörrar och två överfönster, kan denna fasadmonterade veranda med valmat tak designas för att passa din stil och smak. Måtten varierar från 4680×3082 mm till 5280×4402 mm, och öppningsbara delar kan placeras där du önskar, vilket ger dig full kontroll över din nya livsstilsförbättring. Investerar du i Hylla investerar du i ett hem med ökad rymd, komfort och skönhet.

Känna

Känna är inte bara ett uterum eller en veranda – det är en exklusiv utvidgning av ditt hem, en plats där inomhuskomfort möter naturens skönhet. Med sin arkitektritade design och stilfulla pulpettak, integreras Känna sömlöst med allt från klassiska till moderna villor, och erbjuder en lyxig touch till alla typer av bostäder.

Veranda Känna (Inglasad veranda entre som kan anpassas efter säsong)

Konstruerad med en robust stomme av limträ-gran och förstärkt med utvändiga foder och panel, ger Känna inte bara estetik utan även en stark och hållbar struktur. Paketlösningen inkluderar takmaterial, både fasta och öppningsbara fönster, en elegant fönsterdörr/pardörr och matchande handtag i aluminium. Alla detaljer är genomtänkta för att förvandla din vision om ett rymligare hem till verklighet. Två olika storlekar och tre olika varianter av öppningsbara partier ger dig dessutom friheten att anpassa Känna till dina unika behov och önskemål.

Känna symboliserar en mångsidighet som sällan skådats tidigare inom inglasade verandor och uterum. Välj mellan måtten 5280×3482 mm eller 6480×4282 mm, och upplev en frihet att anpassa din tillbyggnad med en öppningsbar dörr och ett eller två överfönster, eller två öppningsbara dörrar och överfönster. Oavsett ditt val, är Känna den perfekta lösningen för dig som söker efter en harmonisk fusion av funktionalitet, estetik och exklusivitet – en plats där du verkligen kan Känna dig hemma.

Varför välja en inglasad veranda entré?

Att välja en inglasad veranda entré är ett fantastiskt sätt att förbättra både utseendet och funktionaliteten på din entré. Genom att skapa ett skyddat utrymme kan du njuta av frisk luft och naturligt ljus samtidigt som du skyddar dig mot väder och vind. En inglasad veranda ger dig även möjlighet att skapa en imponerande och välkomnande entré till ditt hem.

En av de främsta fördelarna med en inglasad veranda entré är möjligheten att skapa ett uterum för alla säsonger. Oavsett om det är sommar, vinter, vår eller höst kan du njuta av att vara utomhus i en bekväm och skyddad miljö. Inglasade verandor ger betydligt bättre isolering än traditionella entréer, vilket gör det möjligt att använda dem året runt.

När du väljer en inglasad veranda entré är det viktigt att tänka på vilken modell som passar bäst till ditt hus. Det finns olika storlekar och designalternativ att välja mellan, så se till att tänka på både funktionalitet och estetik när du tar ditt beslut. Även materialet spelar en stor roll, då det påverkar både utseende och hållbarhet.

Skapa ett uterum för alla säsonger

Ett uterum är det perfekta sättet att förlänga sommarsäsongen och njuta av utomhuslivet året runt.

Med rätt inglasning kan du skapa ett uterum som är isolerat och vädersäkert, vilket gör det möjligt att använda det under alla säsonger.

Tänk på att välja en inglasning som har god isolering och tätning för att hålla värmen inne och kyla ute, samtidigt som den ger tillräckligt med ljusinsläpp och ventilation.

Betona husets entré med en inglasad veranda

En inglasad veranda kan verkligen betona husets entré och ge den en elegant och inbjudande känsla. Det fungerar som en förlängning av ditt hem och ger dig möjlighet att njuta av naturen samtidigt som du är skyddad från olika väderförhållanden.

Med en inglasad veranda kan du skapa ett uterum där du kan njuta av naturen året runt. Du kan inreda den med bekväma möbler och skapa en avkopplande atmosfär där du kan koppla av och ta en paus från vardagens stress.

Det finns olika modeller av inglasade verandor att välja mellan, allt från verandor i olika storlekar till modeller som kan anpassas efter säsong. Det är viktigt att välja en modell som passar bäst till ditt hus och uppfyller dina behov och önskemål.

Vilken modell passar bäst till ditt hus?

När du väljer en inglasad veranda är det viktigt att hitta en modell som passar perfekt till ditt hus.

Att välja rätt modell kan betyda att du får ut maximal nytta av din inglasade veranda och att den smälter väl in i ditt husets stil.

För att hitta rätt modell kan du överväga vilken storlek, form och design som passar bäst till din entré och uterum.

Välj rätt material för din inglasade veranda

I valet av material för din inglasade veranda är det viktigt att överväga både estetik och funktion. Trä är en populär och tidlös option som ger en naturlig och varm känsla, medan aluminium är ett mer modernt och underhållsfritt alternativ. Glaset spelar också en stor roll, med alternativ som isolerglas för att hålla värmen inne och ljudet ute, eller solskyddsglas för att minska värmen från solens strålar.

Förutom trä och aluminium kan det även vara värt att överväga andra material som PVC eller stål, beroende på dina preferenser och budget. PVC är ett prisvärt alternativ som är lättskött och hållbart, medan stål ger en robust och modern känsla. Oavsett vilket material du väljer, se till att det är av hög kvalitet och lämpar sig för utomhusmiljöer för att säkerställa lång livslängd och minimalt underhåll.

Utöver materialet är det även viktigt att tänka på glasets energieffektivitet. Isolerglas med låg U-värde är att föredra för att minimera värmeförluster och hålla energikostnaderna nere. Dessutom kan olika typer av ytbehandlingar appliceras på glaset för att ge extra ljudisolering eller solskydd. Att välja rätt material och glas för din inglasade veranda är avgörande för att skapa en funktionell och estetiskt tilltalande uterum.

Skjutdörrar för din inglasade altan

Skjutdörrar är en utmärkt lösning för att skapa en ljus och luftig atmosfär i din inglasade altan. Med skjutdörrar kan du enkelt öppna upp rummet och njuta av både naturen och utsikten utanför.

Med skjutdörrar kan du också maximera utrymmet på din inglasade altan. Eftersom skjutdörrar inte svänger ut in i rummet sparar de värdefullt utrymme på altanen som du kan använda till att placera möbler eller för att röra dig fritt.

En annan fördel med skjutdörrar är att de ger dig möjlighet att anpassa öppningen efter dina behov. Du kan välja att öppna endast en av dörrarna för att släppa in lite frisk luft eller öppna båda dörrarna helt för att skapa en sömlös övergång mellan inomhus- och utomhusområdena.

Vanliga frågor om inglasad veranda

Vanliga frågor om inglasad veranda är något som många funderar över när de överväger att bygga ett uterum. En vanlig fråga är hur mycket det kostar att glasa in en veranda. Andra undrar hur stor inglasad altan man får bygga utan bygglov.

En annan vanlig fråga är vad ett uterum på 15 kvm kostar. Dessutom vill många veta hur stor inglasad altan man faktiskt får bygga. Svaren på dessa frågor och mer kan du hitta i vår artikel om inglasade verandor.

Vad kostar det att glasa in en veranda?

Att glasa in en veranda kan variera i kostnad beroende på olika faktorer. Materialval, storlek och installeringsmetod är några av de faktorer som kan påverka priset. För att få en mer exakt uppskattning är det bäst att kontakta en professionell för att få en offert.

Priset för att glasa in en veranda kan skilja sig åt beroende på var i landet du befinner dig. Kostnaderna kan också vara beroende av den specifika modellen av veranda du väljer, samt eventuella extra tillval som du vill ha. Genom att göra lite research och jämföra priser kan du hitta det bästa alternativet för din budget.

Hur stor inglasad altan får man bygga utan bygglov?

När du planerar att bygga en inglasad altan är det viktigt att känna till vad reglerna säger om bygglov. För att undvika onödiga komplikationer är det bäst att se över hur stor altan du får bygga utan att ansöka om bygglov.

Enligt svensk lag kan du bygga en inglasad altan på upp till 15 kvadratmeter utan att behöva söka bygglov. Detta gör det lättare och mer flexibelt att skapa ett uterum på din befintliga altan, utan att behöva ta hänsyn till bygglovsprocessen.

Vad kostar ett uterum 15 kvm?

Att bygga ett uterum på 15 kvm kan vara både ett praktiskt och ekonomiskt val för att utöka ditt boendeutrymme. Kostnaden för ett uterum i den storleken kan variera beroende på materialval och leverantör.

Det finns olika faktorer som påverkar priset på ett uterum av denna storlek, inklusive val av material, glasningstyp, takkonstruktion och eventuella extra tillval som ventilation eller uppvärmning. Det är viktigt att göra noggranna undersökningar och jämföra offerter från olika leverantörer för att hitta det bästa erbjudandet för ditt uterumsbehov.

Hur stor inglasad altan får man bygga?

När det kommer till att bygga en inglasad altan finns det vissa regler att följa vad gäller storleken. Enligt bygglovsreglerna får man vanligtvis bygga en inglasad altan på upp till 15 kvadratmeter utan att behöva söka bygglov.

Det är dock viktigt att dubbelkolla med din lokala bygglovshandläggare för att vara säker på att du följer rätt regler och bestämmelser för ditt område.

Lämna en kommentar